Emniyet darbecilere karşı her ortamda mücadele etti

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) FETÖ'cü terör örgütü mensubu askerlerce gerçekleştirilen darbe girişimin bastırabilmesi için sosyal medyayı etkin şekilde kullandı.
Emniyet darbecilere karşı her ortamda mücadele etti

Emniyet teşkilatı, FETÖ'cü terör örgütü mensuplarının, 15 Temmuz gecesi başlattıkları ve ertesi gün sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdüğü darbe teşebbüsüne bir yandan sokaklarda silahlı olarak karşı koyarken diğer taraftan da Medya Halk ve İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı üzerinden sosyal medyayı aktif şekilde kullanarak halkı sürekli bilgilendirdi.

EGM'nin sosyal medyadaki hesaplarını da kullandığı olay gecesinde, bu hesaplar üzerinden yetkililerin darbeye karşıtı her türlü açıklamalarını vatandaşlara anbean duyurdu.

"Devletimizin vatan hainlerine en güzel cevabı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın"

EGM'nin resmi hesaplarından atılan tweet ve mesajlarda, "Aziz Türk milleti, demokrasimize birlik ve beraberliğimize yönelik yapılmakta olan hukuk dışı girişimler milletimizin birlik ve beraberliği ile bertaraf edilecektir. Devletimizin tüm imkanları ile bu menfur saldırıları en kısa sürede sonlandırarak vatan hainlerine en güzel cevabı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Protesto gösterileri için sokaklarda bulunan vatandaşlarımızın sağ duyulu bir şekilde devletine sahip çıktığını göstermesi en büyük fayda olacaktır. Hainlerin akıtmak istedikleri kardeş kanıdır. Milletimizin hiç bir ferdinin eline kardeş kanı değmemesi için tüm milletimiz sağ duyuya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Emniyet bir diğer mesajında ise devlete ve millet yönelik hainlerin gerçekleştirmek istediği kalleşçe teşebbüsün güvenlik güçlerince bastırılmaya başlandığını duyurarak, "Tüm hainler en kısa sürede hak ettikleri cevabı devletimizden en ağır şekilde alacaktır. Tüm vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya ve devletimize sahip çıkmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan EGM Medya Halkla ilişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren polis radyosu da yaptığı yayınlar ile mücadelenin içerisinde aktif şekilde rol aldı.