Emniyet @fuatavni’nın şifresini çözdü

Emniyet ‘Paralel Yapı’nın Twitter'daki borazanı olan @fuatavni’ye bilgi sızmasını önledi.
Emniyet @fuatavni’nın şifresini çözdü

Twitter kullanıcısı Fuatavni  özellikle polislere yönelik yapılan operasyonları önceden haber vermesi üzerine İstanbul Emniyeti gizliliği sıkı tuttu. Edirne ve Tekirdağ İstihbarat şubelerindeki usulsüz dinleme yapan polislere yönelik yapılan operasyon önceden sızmaması için yakalama kararları son ana kadar saklandı.

Hazır bekleyen ekipler sabah 7'de operasyon yapınca Fuatavni bu sefer habersiz yakalanarak operasyonu önceden Twitter'da paylaşamadı.  Tekirdağ ve Edirne'deki usulsüz dinlemeler ile ilgili müfettişlerin hazırladığı raporlar sonrası yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı.  

OPERASYON ÇOK GİZLİ YAPILDI

17 kişi gözaltına alınırken polis bir başka operasyonu da Twitter kullanacısı ve yapılan operasyonları saatler öncesinden haber veren Fuatavni isimli kullanıcıya yönelik oldu. Polis, Fuatavni'nin bir kaç kez operasyonları daha öncesinden yazması üzerine bir dizi tedbir aldı. Edirne ve Tekirdağ İstihbarat Şubelerine yönelik gerçekleştirilecek operasyon son ana kadar saklandı. Gözaltı listeleri bir gün önceden değil son anda ekiplere dağıtıldı.

Alınan tedbirlerin ardından Fuatavni son operasyondan habersiz kaldı. (Akşam)