"Emniyet güçleri halkın huzur ve güvenliği için görev yapıyor"

İçişleri Bakanı Ala, "Emniyet güçleri Türkiye'nin her köşesinde geniş bir yelpazede halkın huzur ve güvenliği için görev yapmaktadır." dedi.
"Emniyet güçleri halkın huzur ve güvenliği için görev yapıyor"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Emniyet güçleri Türkiye'nin her köşesinde terörle mücadeleden çete ve uyuşturucu ile mücadeleye, toplumsal olaylardan trafiğe, asayişi sağlamaktan sokakta kimsesizlere kucak açmaya kadar geniş bir yelpazede halkın huzur ve güvenliği için görev yapmaktadır" dedi.

Bakan Ala, Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı iftar programında bir konuşma yaptı. Ala, polise verdiği önem ve iftar yemeğine teşriflerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

"Emniyet güçleri Türkiye'nin her köşesinde terörle mücadeleden çete ve uyuşturucu ile mücadeleye, toplumsal olaylardan trafiğe, asayişi sağlamaktan sokakta kimsesizlere kucak açmaya kadar geniş bir yelpazede halkın huzur ve güvenliği için görev yapmaktadır" diyen Ala, polis, jandarma, asker ve korucuların, vatandaşların huzur ve güvenliğini temin etmek, kamu düzenini sağlamak, Türkiyenin dirliğini, birliğini, bütünlüğünü, değerlerini ve inancını korumak için ülkenin bekasını hedef alan teröre karşı, tek yürek halinde hep birlikte kararlı bir mücadele yürüttüğüne dikkati çekti.

Ala, huzur ve güvenliğin sağlanması için devletin ve milletin dışında başka hiç bir yere, hiç bir yapıya aidiyetin olamayacağı şuuruyla çalışan polislerin çalışma şartları, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda verdiği katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

"Emniyet personeli operasyonel olarak güçlendirildi"

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise konuşmasında tüm terör örgütlerinin birleştiği, hassasiyet arz eden bir dönemden geçildiğini ifade ederek, milletin onurlu ve güçlü medeniyet yürüyüşünü engellemek isteyenler bulunduğuna işaret etti.

Lekesiz, şunları ifade etti:

"Son bir yıldır terör, ağırlıklı olarak polis görev alanına düşen şehirlerimizi hedef almıştır. Bu yeni durum ile baş edebilmek ve daha iyi güvenlik hizmeti verebilmek için zat-ı alinizin büyük desteği ile bir dizi yenilik gerçekleştirdik. Bu kapsamda operasyonel anlamda daha aktif olmak için emniyet teşkilatına son teknolojiye dayalı yeni araçlar ve ekipmanlar kazandırdık ve kazandırıyoruz. Polisimizin daha sağlıklı şartlarda hizmet verebilmesi için yeni hizmet binaları yapımı planlandı. Personelimizi operasyonel yönden kuvvetlendirmek için yoğun bir eğitim faaliyetine başladık. Özel harekat branşındaki personelimizi hem ekipman ve hem de eğitim konusunda büyük ölçüde yeniledik"

Paralel yapı ile mücadele

17 - 25 Aralık darbe girişimi ile belirgin hale gelen ve devletin her katmanına sızan paralel yapı ile mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatı hassas ve kritik görevi nedeniyle bu suç şebekesinin hedefinde yer almıştır. Bu kirli yapıdan arınmak için hedefimiz; bu yapının kontrolünde olan herkesi bünyemizden uzaklaştırmak ve etkilerini sıfırlamaktır. Ülkemizin bütünlüğünü ve toplumun huzurunu sağlamak amacıyla cansiperane mücadelesini sürdüren Türk Polis Teşkilatı, kanunlardan aldığı güç ve yüce milletimizin desteğiyle yalnızca devletin meşru sivil otoritesinin emrindedir.

Yüksek huzurlarınızda bir kez daha söz veriyoruz ki, her türlü rahatımızdan, konforumuzdan fedakârlık ederek, her hal ve şartta halkımızın, milletimizin huzur ve güveni için çalışmaya devam edeceğiz."