İsmail Poçan

İsmail Poçan

Emniyet haber etmeyi unuttu ellam

Emniyet haber etmeyi unuttu ellam

Bizler görevimizi yerine getirmek için çalışan basın mensuplarıyız. Bütün işimiz kamuoyunu bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek. Katıldığımız programlarda şahsi veya kurumsal olarak kişilerin kurumların sevincine veya hüznüne ortak oluruz.

Dünyanın en zor iki mesleği vardır diye düşünürüm hep; Polislik ve Gazetecilik…

Biri birine kızsa poliste oradadır, gazetecide. Birinin parmağı ‘UF’! olsa poliste oradadır gazetecide. İtfaiyeci değiliz ama yangın çıksa poliste orada gazetecide. Kedi dama çıksa poliste oradadır gazetecide. Örnekleri uzatmak mümkün. Ama anlaşıldı sanıyorum demek istediğim.

O yüzden polislerle kaderdaş görmüşümdür kendimi.

Bu giriş cebimizde beklesin ben konuya gireyim;

Tüm bu hizmetlerden sonra bizim de sadece görevimizin bir parçası olarak değil de orada olmak istediğimiz için gittiğimiz programlar var. İşte emniyet öyle bir program yaptı; Fidan dikme etkinliği. Polis Hatıra Ormanı için. Türk Polis Teşkilatının 171’nci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Konya Emniyeti 'Yeşili Sev Doğayı Koru' projesi ile 25 günde 25 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Ama etkinlikten şehrin bir kısmının haberi dahi olmadı. ‘Haber etmeyi unuttular ellam’ demekten başka bir şey düşünmek istemiyoruz.  

Çünkü biz ve Konya devletimizin polisimizin, askerimizin her zaman yanındayız ve onları çok seviyoruz. Kendimizden ayrı tutmadık hiçbir zaman…

Bu arada geçen yıl, 10 günde 10 bin hedefi koyarak fidanları toprakla buluşturan emniyet müdürlüğü, bu yıl ise 25 günde 25 bin fidan dikti. Bu duyarlılığından dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum.

Keşke bu faaliyetlerden şehrin diğer yarısının da haberi olsaydı diyorum. Art niyetli olduklarını düşünmek istemiyorum. Hatta biliyorum öyle olmadıklarını. Ama her şey elbirliğiyle güzeldir. Ötekileştirerek değil.

İşte asıl kapanmayacak hendekler o zaman açılır, birliğimizin önüne.  

Organizasyonun yapılışında bir hata olduğunu düşünmek istiyorum. En azından bir açıklama yapılırsa hepimiz mutlu oluruz.  

Bu konuda da böyle anlamlı bir etkinliğin olduğunda herkese haber verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu genelde kurumların basın birimleri yapar. Ama ben emniyette böyle birimden haberdar değilim. Sanki hiç yokmuş gibi böyle bir birim. Belki de onlardan kaynaklanıyordur.  

O programda ya hiç kimse olmaz ya da herkesin bir şekilde haberi olur diye düşünüyorum..

Ama şahsi olarak orada olamamam ve bu anlamlı etkinliği, gazeteci arkadaşlarımdan öğrenmem beni çok üzdü.

Ama biz her şeye rağmen emniyet güçlerini seviyoruz ve her zaman yanlarındayız.

Özellikle de sempatik ve içten Müdürümüzü… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR