İsmail Poçan

İsmail Poçan

Emniyete bir eleştiri, bir büyük alkış!

Emniyete bir eleştiri, bir büyük alkış!

“Bu işte bir işgal var!” başlığıyla da vermiştik haberi Yeni Haber olarak.

Trafik sorununun her geçen gün daha da büyüdüğü Konya’da kaldırımların arabalar tarafından işgali de aynı şekilde maalesef artarak devam ediyor. Bugüne kadar birçok kez haberi de yapıldı, köşe yazıları yazıldı ama bu soruna bir türlü çare bulunamadı. Ama son günlerde objektiflerimize daha çok takılmaya başladı.

Aslında bu işgallerin nerelerde yapıldığı çok manidar.

Önceki günlerde de gündeme getirdiğimiz Trafik Tescil Müdürlüğü’nün etrafında yaşanan kaldırım işgalinin ardından gözümüze yeni görüntüler takıldı.

İlginçtir bu işgalde İl Emniyet Müdürlüğünün hemen yanı başında.

Bu işgalin Konya Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanı başında hatta Emniyet Müdürlüğünün sokağında yaşanıyor olması da olayı daha da ironi yapıyor.

Trafik ve yaya yoğunluğunun daha az olduğu yerlerde kaldırım işgaline karşı hassas davranan yetkililer yoğunluğun daha da fazla olduğu caddelerde ise aynı hassasiyeti maalesef göstermiyor.

Park etmenin yasak olduğu caddede otomobiller kaldırımın tamamını park alanı olarak kullanıyor.

Haliyle araçlar tarafından zapt edilmiş kaldırımı kullanamayan yayaların yola çıkmasıyla her an otomobillerin arasında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalıveriyorsunuz.

Bu işgaller Emniyet Müdürlüğü’nün burnunun dibinde çözülemiyorsa diğer yerlerde nasıl çözülecek merak ediyorum.

ismail-pocan1.jpg

Bu konuda benim gibi birçok vatandaşında ümitsiz olduğunu düşünüyorum.

Şimdi biz kime kızacağız? Kaldırıma bilinçsizce bırakan vatandaşa mı yoksa yanı başında kontrol etmeyen yetkililere mi ?

Bu konuda yetkililerin ve o işgali yapan araç sahiplerinden daha duyarlı olması gerekiyor.

Özellikle yağışlı havalarda herkes gibi beni de ziyadesiyle rahatsız ediyor.

***

Hep eleştireceğiz de hiç alkışlamayacak mıyız? Tabi ki o zamanda ellerimiz patlayana kadar alkışlamasını da biliriz. Daha önce yine gündeme getirdiğimiz mahallelinin büyük tepsine neden olan Ankara Caddesi üzerindeki “hız problemine”  Emniyet Müdürlüğü son hafta içinde çok ciddi eğildi. Sürücüler geçtiğimiz hafta içinde birkaç kez kontrol için durduruldu. Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu soruna neşter vurmak için mi yaptı bilmem bu uygulamaları ama sürücülerin hızını oldukça kesti. Devam etmesi durumunda sürücülerin bilinçaltında yer etmesiyle bu kontroller Konya trafiğinin önemli bir sorununa merhem olmuş olacak kanaatindeyim.  

ismail-pocan2.jpgYapılan kontrollerde önlem alınıyor olması hem benim açımdan hem bu caddeyi kullanan vatandaşlar hem de mahalleli açısından oldukça sevindirici.

Bu durum sürücülerin daha dikkatli davranmasını sağlayacaktır.

Yetkililere bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. 

… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR