Emniyet'te devir teslim töreni gerçekleşti

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Celalettin Lekesiz görevi Selami Altınok'a devretti.
Emniyet'te devir teslim töreni gerçekleşti

Emniyet Genel Müdürü olan Selami Altınok İçişleri Bakanlığı müsteşarlığı görevini Muhterem İnce'ye devretti.

EMNİYET'TE DEVİR-TESLİM

Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğü görevini Lekesiz'den devraldı.

Lekesiz'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

"Türk polis teşkilatının konumu oldukça önemli. Çalışmalarında anayasamızın temel değerlerine, hukukun üstünlüğüne bağlı olarak görev yapıyor. Meşru otoritenin emrinde ülkemizin huzur ve güven ortamını tesis etmeye devam ediyor. 15 Temmuz akşamı da polis teşkilatı bağlı olduğu değerlerden taviz vermedi. Darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren 81 ilde hukuk dışına çıkmış olan, milli iradeyi çiğnemek isteyen hainlere karşı silahlı direnişe ve mücadeleye geçti."

"Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Tarihte de bunların örneği oldu ancak ne zaman zor dönemlerden geçtiysek, ayrılıklar gözetilmeksizin milletimizin ne zaman el ele verdi, her türlü güçlüğün üstesinden gelmeyi bilmiştir. Türkiye yer altı-yer üstü zenginliklerini değerlendirdi. Tüm bunların sonucunda Türkiye süratla bölgesel ve küresel anlamda lig atlamaya başladı. Bu gelişmeler Türkiye'nin oynadığı roller rahatsızlık yarattı ki, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi, Türkiye'yi terbiye etme operasyonlarıdır."

"Bu zorlu geçen 2 yıllık dönem içerisinde, Türk Polis Teşkilatı milletimiz rahat uyusun diye kendisi uyumadan, rahatından, konforundan, aile hayatından feragatta bulunarak işinin başından ayrılmadı. Zor bir görev. Arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

"15 Temmuz darbe girişiminde çok şükür Türk Polis Teşkilatı 81 ilde de istisnalar olmakla birlikte, tamamen demokrasiden yana tavır koydu. Bu refleks ve irade, son iki yıldır eski İçişleri Bakanı'mız Efkan Ala'nın ortaya koyduğu güçlü iradeyle, teşkilattaki FETÖ'cüleri temizlememiz sonucunda rotaya çıkan olumlu bir sonuçtur."