Emre Babayiğit: Şimdi yeniden diriliş zamanı

Emre Babayiğit: Şimdi yeniden diriliş zamanı

Genç MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı Gala Programı Konya'da gerçekleşti. Programın başında söz alan Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, Genç MÜSİAD yeni Türkiye'nin kelebek etkisi oluşturacak kurumu olacaktır. Şimdi zaman yeniden diriliş yeniden mücadele verme zamanı olacaktır" ifadelerini kullandı.

foto-galeri-yeni-haber-001.jpg

 

Genç MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı Gala Programı Konya'da gerçekleşti. Programa Genç Müsiad Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, yurt içi ve yurt dışı şube başkanları ve üyeleri, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Müsiad Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan, Leyla Şahin Usta, Rüveyda Gülseren Işık, Hacı Ahmet Özdemir, Mehmet Babaoğlu, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli ve çok sayıda davetli katıldı.

gencmusiad-002.jpg

Program MÜSİAD tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Daha sonra söz alan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, "Tarihi süreç içerisinde ekonomik ve siyasi açıdan büyük olaya tanıklık eden Konya'mız bugün yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Şehrimiz öncelikle Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere türk siyasetine önemli isimler kazandırmıştır. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın değimiyle Sağlam ruhlu, kendi başına yaşamaktan hoşlanan, dışarıdan gösterişsiz, içten zengin Orta Anadolu insanına benzeyen Konya, bir başkent daima başkenttir sözünün hakkını sonuna kadar vermektedir. Türkiye'nin ticari faaliyetleri içerisinde oldukça büyük bir etkiye sahip olan şehrimiz, tarihten aldığı tahıl kullanım ambarı kimliğinin yanında sanayi şehri kimliğini de eklemiştir. Makine sanayisinden kimyaya, tekstilden otomotive, elektrik elektronikten gıdaya, ambalajdan kağıt sanayine kadar oldukça geniş üretim alanlarında faaliyet göstermektedir. Belçika, Taiwan, Singapur gibi ülkelerden daha büyük bir şehir olan Konya 130 ülkeye ihracat yapmaktadır. Temelinde kanaat, yapısında bereket, avlusunda zerafetlik barındıran Genç MÜSİAD'ın Konya Şubesi olarak yarınlar yorulanların değil rahatından vazgeçenlerindir anlayışı çerçevesinde şehrimize ve ülkemize faydalı faaliyetler yapmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

ATEŞİ ÜLKEMİZE SIÇRATMAK İSTİYORLAR

"Ülkemizin etrafı tam bir ateş çemberine dönmüşken etrafımızdaki bu ateş ülkemize sıçratılmak istenirken bizler Genç MÜSİAD olarak elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince çalışmalar yapmaya, gençliği bilgilendirmeye devam ediyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Babayığit, "Bu çalışmaları yaparken zaferden sorumlu olmadığımızı biliyoruz. Ancak seferle yükümlüyüz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Gelişmeyi maddi bir gelişme olarak görmüyor, aynı zamanda manevi gelişmeye de önem veriyor ve bu kapsamda faaliyetler yapıyoruz. Bu salonda tahmini 8 ay önce göreve gelen yönetimimiz kısa adı ALİM olan Anadolu Liderlik Modeli Eğitim Programlarıyla ve Üniversite Sanayi İşbirliğini esas alan projelerle birçok önemli faaliyetleri şehrimiz ve üyelerimizin istifadesine sunmuştur. Alim Projesi'nin tamamlanan ilk etabında etkili hitabet, liderlikten dış ticarete, aile şirketlerinde kurumsallaşmadan finansal tabloların analizine kadar birçok konuda eğitimler organize etmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

GÜN BİR OLMA GÜNÜDÜR

"2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat yapması hedeflenmektedir. Bu hedeften Konya'ya düşen paysa 15 milyar dolardır" diyen Emre Babayiğit, "Bu yüzden yedi ayda yedi ayrı ülke gezerek ve elliden fazla dış ticaret eğitimi yaparak böylece adım adım ilerlemekteyiz. "Hayatta doğru sözlü ve her konuda kendine güvenilen bir tüccar ahirette, peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraber olacaktır" Hadisi Şerif'ini kendisine şiar edinmiş iş adamlarını, kim var diye sorulduğu zaman sağına soluna bakmadan ben varım diyebilen dava adamlarının yetiştirilebilmesini amaçlıyor ve biliyoruz ki Allah'a kul olmayan davada er olamaz. Genç MÜSİAD yeni Türkiye'nin kelebek etkisi oluşturacak kurumu olacaktır. Şimdi zaman yeniden diriliş yeniden mücadele verme zamanı olacaktır. Bu mücadeleyi başlatmış olan da milli ve manevi değerlerine bağlı olan gençlerdir. Gün bir olma beraber olma günüdür. Unutmayalım, tarihi güce teslim olanlar değil, güce karşı gelenler değiştirmiştir. Zalimler istiyorlar ki bizler geri adım atalım. Yükselişimizi durduralım, miskinleşelim. Dünyada söz sahibi olmayalım istiyorlar. İstiyorlar ki bizler onlara köle olalım ellerine bakalım. And olsun ki kanımızın son damlasına kadar çalışacağız, üreteceğiz. Allah'ın izniyle bizleri yoramayacaklar. Onlara köle olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Bu gençlik yüksek teknolojiyi yüksek ahlakla buluşturacak ve bu çalışmalarımız İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah" şeklinde konuşurken "34.Genel İdarı Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Gecenin sonunda günün anlam ve önemine binayen protokole hediye takdim edildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER