Emre'den gündeme bomba gibi düşen sözler!

Emre Belözoğlu, Sarı-Lacivertli kulübü takip eden gazetecilerle veda yemeğinde bir araya geldi.
Emre'den gündeme bomba gibi düşen sözler!

Emre Belözoğlu uzun süren sessizliğini sonunda bozdu ve adeta içini döktü. 2008-09 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe ile yolları ayrılan eski takım kaptanı, hem sarı lacivertli forma altında geride kalan 9 sezonu hem de tüm kariyerini değerlendirdi. Merak edilen konulara açıklık getirdi.

"Çocuğumla oynarken sportif direktörün açıklamasını duydum"

Ben hayatım boyunca hiçbir hocanın işine karışmadım. Bu takımın kaptanıydım. Kucağımda çocuğumla oynarken sportif direktörün açıklamasını duydum. Bu kararı beklemiyordum. Menajerim başkanla görüşmüştü, onlar bir görüşmede mutabıktı, ben de onu bekliyordum.

"Emre’yi ayrı tutuyoruz onunla görüşeceğiz"

Ne ben, ne menajerim Fenerbahçe ile sene veya rakam konuştuk. Başkanımın menajerimi arayıp ‘diğer ayrılan oyuncularla ilgili açıklamalar yaptık, Emre’yi ayrı tutuyoruz onunla görüşeceğiz’ diye söylediğini biliyorum. Benimle direkt görüşmedi, onun için bekledim. Bunun üzerine Fenerbahçe kaptanı olarak başka bir kulüple görüşemezdim. Fenerbahçe’nin aldığı karara saygı duyarım. Gönderilişimin sebebinin ne olduğuyla ilgilenmiyorum. Çünkü Fenerbahçe bana maddi manevi ne verdiyse karşılığını verdim. Huzur içinde ayrılıyorum Fenerbahçe’den.

"Hocanın istemediğini duydum"

Fenerbahçe’den ayrılığımda sebepler önemli değil. Hocanın istemediğini duydum, başka şeyler duydum. Ama Fenerbahçe’den ayrıldığım için genel olarak üzgün olduğumu söylemek isterim. Bir karar alınmış bunun mutlaka bir sebebi vardır. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler bir karar alıyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Bana bunun sebebini açıklamak zorunda da değiller. Önemli olan camialardır bizler gelip geçiciyiz.

Yanal gerçekleri açıklasın

Emre Belözoğlu, Ersun Yanal konusunda da ilginç ifadeler kullandı. Tecrübeli oyuncu, “Yanal, Emre ve Volkan yüzünden gitti” iddiaları için, “Ersun Yanal benimle özelinde ne yaşadığını kendi söylesin. Ersun Yanal ile birebir yaşadıklarımı paylaşmak istemem. Fenerbahçe’de yönetimin dışında hiçbir güç teknik direktörü gönderemez. Hele Aziz Yıldırım’ın olduğu yerde bu hiçbir şekilde mümkün değildir. Oyuncu grubu olarak Ersun Yanal ile ilgili yaşanmışlıklar olabilir iyi veya kötü. Ersun Yanal için neler yaptığımı biliyorum. Ersun Yanal’a sorun, onunla ikimiz arasında yaşanan gerçekleri o anlatsın. Ersun Yanal bu konuyla ilgili konuşmuyor, belki de kendisi adına doğru politika izliyor olabilir. Bu kendisinin bileceği bir şey” diye konuştu.

Önyargılar var

Emre şöyle devam etti:

“Bilic ile yaşadığım olay var. Geçmişten insanların ön yargıları bulunduğu için olaylara kimse benim tarafımdan bakmıyor. Türkiye’de özellikle Fenerbahçe üzerinden, benim üzerimden, Volkan üzerinden bir algı oluşturuldu. Özellikle yayıncı kuruluş yapmaya çalıştı ve bunda başarılı da oldular. Onun sıkıntısını biz Fenerbahçe olarak futbolcu olarak çektik. Bir kere daha gelsem duruşumdan birileri mutlu olacak diye taviz vermezdim.”

Barcelona’dan teklif aldım

“İnter’de oynadığım dönemde 2003 yılında mukavelimi uzattığım dönemde Barcelona’dan bir teklif geldi. Ama İnter’de mukavelimi uzattım. Ben kariyerimle ilgili daha uzun süre yurtdışında kalabilirdim. Şu anki profesyonel mental ve yaşantı tarzım olsaydı... İyi yaşamadım, gece hayatım yoktu ama kendime iyi bakmıyor, iyi beslenmiyor, ekstra çalışma yapmıyordum. Kendi resmime bakıyorum ben bayağı kiloluymuşum nasıl oynuyormuşum diyorum. Son 4-5 senedir doğru beslenip, doğru çalışıp, doğru yaşıyorum. Avrupa’da bir hayat yaşayabileceğime kendimi inandıramadım. 7-8 sene gibi kısa bir futbol hayatım oldu Avrupa’da. Şu an olsa, bu bir keşkedir Avrupa’da yüksek seviyede oynardım. Ben bütün ayrıldığım takımlardan kendi isteğimle ayrıldım, bir tek Fenerbahçe’den kendi isteğim dışında ayrıldım.”

Futbolu orada bırakırdım

Emre, Felipe Melo ile kırmızı kart görmesine neden olan olay için “Melo’nun oyununa geldiğim için sinirlendim. 2 dakika önce sırtıma tükürmüştü. Futbol oynamak istediğim için kendimi tuttum. O gün içimden geçeni yapsaydım futbolu bırakırdım orada. Değmezdi yani. Futbol oynamaya karar verdiğim için farklı bir şekilde davranmadım. Aynı oyuncu tipi değiliz belki, bundan beslenmeyi seviyor. Melo’ya özellikle ayrı bir antipati duymuyorum. Ben her zaman sahanın içinde olanın sahanın içinde kalması gerektiğine inanıyorum. Bana elini sıkma dediler yine de elini sıktım. Sahanın içinde olan sahanın içinde kalır” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Milliyet