"Emretti, çantasını başkasına taşıttı!"

PSG'de geçirdiği 4 sezonda oynadığı futbol kadar kişiliği de çok tartışıldı.
"Emretti, çantasını başkasına taşıttı!"

Golleri kadar aykırı kişiliğiyle de tanınan İsveçli forvet oyuncusu Zlatan Ibrahimovic, Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain (PSG) ile olan 4 yıllık sözleşmesi süresince 156 kez fileleri havalandırdı ve 12 kupa kazandı.

Kişiliği, kaprisleri ve davranışları nedeniyle eleştiriliyor

Paris ekibiyle arasındaki 4 yıllık kontratın sona ermesiyle adı, İngiltere Premier Lig kulüplerinden Manchester United ile anılan 34 yaşındaki Ibrahimovic'in, ayrılık kararını mesajında kullandığı ifadeler, Fransa’da hala tartışma konusu. "Kral" ve "efsane" kelimelerini kullanan oyuncu, başarılarıyla herkes tarafından ayakta alkışlansa da kişiliği, kaprisleri ve davranışları nedeniyle eleştiriliyor.

Le Monde gazetesinin PSG muhabiri Remi Dupre, Ibrahimovic'in kulüpte hizipçiliği ve bencilliğiyle ön plana çıktığını söylüyor. Dupre’ye göre, “ünlü oyuncunun Paris’te geçen 4 yılı ölçüsüzlük, zaferler, benmerkezcilik kelimelerini akla getiriyor.

"PSG tarihinin en skoreri unvanını kazanarak adını altın harflerle tarihe kazıdı” diyen Dupre, "Ibra" lakaplı futbolcunun, Paris’e gelişi ve kulübün Katarlı yatırımcılar tarafından satın alınışı, birbirini tamamlayan gelişmeler oldu.

Dupre bu konuda "Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 4 kez elenen kulübün hedeflerinin de bir anlamda göstergesi oldu. Katarlı sahiplerinin kulübe ve Fransa Ligi’ne getirdiği değişimle kendi efsanesini de oluşturmayı başardı. İmaj ve uluslararası alanda, etki anlamında yeri doldurulamaz. Artık PSG, onun yerini doldurmak için tek kişiye endeksli olmayan daha kolektif bir plan düşünecek” yorumunu yapıyor.

"Ibra: Gerçek Ölçülerinde"

Damien Degorre ile kaleme aldığı "Ibra: Gerçek Ölçülerinde" kitabı 13 Mayıs’ta piyasaya çıkan Arnaud Hermant ise yıldız futbolcunun kaprisleri, egosu ve yaşadığı kişilik çatışmaları üzerinde duruyor.

"Paris’e geldiği günden itibaren çantasını birine taşıttı"

Hermant, “Ibra, çocukluğunda yaşadığı haksızlıklar ve yaşadığı şiddet ortamının sonucu olarak böyle davranıyor. Paris’te 1 numara ve vazgeçilmez olduğunun farkındaydı ve bu durumu iyi kullandı. Emretmeyi, kaprisi, kendisini göstermeyi seviyordu. Paris’e geldiği günden itibaren çantasını birine taşıttı. Soyunma odasını yeniden dizayn ettirdi” ifadelerini kullanıyor.

Zlatan hakkındaki tartışmalar süre dursun PSG Kulübü Başkanı Nasır el-Halifi, yıldız oyuncunun adını, Parc des Princes Stadı'nda bir tribüne vereceklerini açıkladı. El-Halifi ayrıca Ibrahimovic'in aktif kariyeri sona erdiğinde PSG'ye futbol adamı olarak döneceğini söylüyor.

13 Mart’ta lig şampiyonluğunu garantileyen PSG’de en büyük heyecan, Ibrahimovic’in takımda kalıp kalmayacağı tartışmalarıydı. 2012 yazında 21 milyon avro karşılığında Milan'dan transfer edilen golcü futbolcuya, kariyeri boyunca ödenen bonservis bedeli 169,1 milyon avroyu buluyor.

"Bir kral gibi geldim, efsane olarak gidiyorum”

Bosna Hersek asıllı İsveçli futbolcu, PSG formasıyla çıkacağı son lig maçı öncesi 14 Mayıs’ta Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Yarın son maçıma çıkacağım. Bir kral gibi geldim, efsane olarak gidiyorum” ifadelerine yer vermişti.

Fransa'daki tüm kupaları kazandı

PSG formasıyla çıktığı 180 maçta attığı 156 gole imza atan Zlatan, maç başına 0,86 gol kaydetti. Ibrahimovic, "kulübün en fazla gol atan futbolcusu" unvanını, 2015'te 211 karşılaşmada 109 kez ağları sarsan Pedro Pauleta'dan aldı.

İsveçli milli futbolcu, 2015-16 sezonunu, yılın oyuncusu ve Ligue 1'de bir sezonda en çok gol atan oyuncu (38 gol) unvanlarını da elde ederek kapattı.

Ibrahimovic, PSG'de oynadığı 2012-2016 yıllarında 4 Ligue 1 şampiyonluğu, 2 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası, 3 de Fransa Süper Kupası olmak üzere 12 kupa kazandı. Bu yıl olduğu gibi 2013-14 sezonunda da yılın futbolcusu seçildi.

Ibra, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise PSG formasıyla oynadığı 4 sezonda 33 maça çıktı ve 20 gol attı.

PSG formasıyla 83 gol attığı Parc des Princes Stadı'nda taraftarların vazgeçilmez yıldızlarından biri olan Ibrahimovic'in, 10 numaralı forması Fransa’da en çok satılan formalar arasında gösteriliyor.

Bordeaux maçı sonrası istenmeyen adam ilan edildi

PSG'ye imza attığı günlerde yaptığı açıklamalarda bile Fransa’daki günlerinin sakin geçmeyeceği mesajını veren Ibrahimovic, “Fransa Ligi hakkında ne biliyorsunuz” sorusuna, “Fazla tanımıyorum ama Fransa Ligi beni iyi tanır” yanıtını vererek dikkatleri çekmeyi başardı.

15 Mart 2015 tarihindeki 3-2’lik Bordeaux mağlubiyeti sonrası hakem hakkındaki sözleri ülkede skandal olarak değerlendirildi. Ibra'ya, "Bu berbat ülkedeki gibi başarısız bir hakemi 15 senelik futbolculuk kariyerimde görmedim. Bu ülke PSG'yi hak etmiyor” ifadeleri sonrası federasyon tarafından 3 maç ceza verildi.

Zlatan, 2-1’lik Nantes yenilgisi sonrası ıslıklandıktan sonra kullandığı, "Şimdi çok şey istiyorsunuz ama benden önce hiçbir şeyiniz yoktu” ifadeleriyle de taraftarı kızdırdı.

2013’te FIFA Altın Top Ödülü adayları arasında yer almadığında, “En iyi olduğumu bilmek için ödüle ihtiyacım yok” açıklamasıyla gündemi meşgul eden futbolcu, zor bir çocukluk geçirdiğini her fırsatta tekrarlıyor. Ibra, 2013’te yayımlanan otobiyografisinde, “Hayatında futbol olmasaydı suça ve kötü yollara sapacağını” söylüyor.

Zlatan'ın sonraki durağı İngiltere olabilir

Fransız basını, bugünlerde Ibrahimovic’in, Manchester United ile 1 yıllık anlaşma imzalamak üzere olduğunu, ardından da ABD’de futbol kariyerini noktalama planları yaptığını yazıyor. Zlatan’ı, "Ada"ya getirecek anahtar ise ünlü futbolcunun kariyerinde çok şey borçlu olduğu tanıdık bir isim: Jose Mourinho.

Oynadığı 112 maçta attığı 62 golle İsveç Milli Takımı'nın da en skoreri olan Ibrahimovic'in, İngiliz kulübüne transferi için Portekizli teknik direktör Mourinho’nun takımın başına geçmesini beklediği de iddia ediliyor.