'En büyük öncelik FETÖ elebaşının iadesidir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Biden'la görüşmemizde, kendi milletine dahi saldırmaktan çekinmeyen bu eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz ve aldığımız tedbirler hakkında bilgi verdik. Bizim için en büyük öncelik FETÖ elebaşının iadesidir." dedi.
'En büyük öncelik FETÖ elebaşının iadesidir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Sayın Biden, ülkemize gerçekleştirdiği bu ziyaretiyle darbe girişiminin vahim boyutlarını, TBMM'yi de gezmek suretiyle bizzat yerinde görme fırsatını bulmuştur, ben de kendilerine biraz sonra elimizdeki bazı belgeleri, bilgileri ayrıca vereceğim ve darbe girişimi müsebbibi FETÖ hakkında tüm milletimizin hissiyatını ilk elden müşahede etme fırsatını bulduğu için ben de doğrusu ayrıca memnunum." ifadelerini kullandı.

"Sayın Biden'la görüşmemizde, kendi milletine dahi saldırmaktan çekinmeyen bu eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz ve aldığımız tedbirler hakkında da bilgi verdik." diyen Erdoğan, "Bizim için en büyük öncelik, bu darbe teşebbüsünün ve FETÖ elebaşısının ülkemize en kısa zamanda özellikle iadesidir." şeklinde konuştu.

"DAİŞ Cerablus'u terk etmek durumda kaldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus bölgesinde yönelik başlatılan operasyonla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Koalisyon güçleri ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra artık bizler nihai kararımızı verdik ve Cerablus'a, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte, onların özellikle kara harekatına destek vermek suretiyle, koalisyon güçlerinin hava desteği ile oraya giriş sağlandı. Şu an itibarıyla Cerablus'u Özgür Suriye Ordusu mensupları ve Cerabluslu olanlar şu anda yeniden geri almış durumdalar ve oradaki hükümete ait veya oradaki resmi konutları vesaire ele geçirmiş durumdalar. DAİŞ de şu an itibarıyla aldığımız haberlerle Cerablus'u terk etme durumda kalmış vaziyettedir."