En gözde, en geniş, en zengin menü Kahve Ateşi’nde

Klasik tatlarla modern tatların birleştiği Kahve Ateşi, cafe, restoran ve oyun alanın tek bir çatı altında buluşturarak yeni bir konseptle Konya’da hizmet veriyor.
En gözde, en geniş, en zengin menü Kahve Ateşi’nde

Klasik tatlarla modern tatların birleştiği Kahve Ateşi, cafe, restoran ve oyun alanın tek bir çatı altında buluşturarak yeni bir konseptle Konya’da hizmet veriyor. Menülerinin çok zengin bir yapıda olduğunu belirten Kahve Ateşi İşletme Sahibi Aygül Erdem, “Başta Türk mutfağı olmak üzere dünya mutfağından pek çok yemeğimiz menümüzde var. Ayrıca klasik kahvelerle birlikte dünya kahvelerinin de yer aldığı 40 çeşit kahve, kahve severlerimizi bekliyor” dedi.

Mutfakta kaliteli ürün kullandıklarının altını çizen Kahve Ateşi İşletme Sahibi Aygül Erdem, “Ürünlerimizin pişirilme tekniklerine dikkat ederek hazırlıyoruz. Menümüzde ise dünya mutfağından çeşitli yemekler yer alıyor. İtalyan mutfağından pizza ve makarnalar, Meksika mutfağından fajita, Türk mutfağından köylüm tava ve çoban kavurma, Fransız mutfağından sufle gibi genel olarak dünya mutfağının belli başlı yemeklerini birleştirdiğimiz bir menümüz var.  Örneğin pizzamız taş tabanda elle açılarak pişiyor. Orijinal İtalyan hamur tarifini kullanıyor. Kısacası çoğu cafede dönen yalancı pizza bizde yok. Orijinal pizza yapıyoruz. Ayrıca etlerimizde sadece dana bonfile kullanıyoruz. Dana bonfile, bilindiği gibi hayvanın en sinirsiz, yumuşak ve kaliteli bölgesi. Tedariğinde yer yer zorlansak da dana bonfileyi kullanmaktan vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

22-018.jpg

“ETLERİMİZ ÖZEL MARİNE EDİLİYOR”

Yemeklerde kullanılan etleri iki gün zeytinyağı ile beraber kendi baharat karışımı ile marine ettiklerini belirten Erdem, “Bu marine tekniği, etlerin içerisine baharatı alarak lezzetlenmesini sağlarken aynı zamanda zeytinyağının içinde bulunan asitler etin liflerini yumuşatarak birbirinden ayrılmasını kolaylaştırıyor. Bu da bizi ağızda dağılan bir ete kavuşturuyor. Tavuklarda ise benzer işlemler uyguluyoruz. Sadece tavuk etinin yapılarına göre marinelerin asitlik oranları birbirinden farklı” dedi.  

33.JPG

“TAŞ FIRINDA PİŞİRİYORUZ”

Tatlıların tamamını kendilerinin ürettiğine dikkat çeken Erdem, “Suflemiz orijinal Fransız tarifinden alarak üzerinde Konyalıların ağız tadına uyacak ufak tefek değişiklikler yaptık. Kesinlikle mikrodalgada 2 dakikada çevrilip gönderilen hazır suflelerden değil. Mutfağımızda yer alan taş fırınımızda pişiriyoruz. Gelen misafirlerimizden de iyi geri dönüşler alıyoruz. Profiterolümüz ise kendi yapımımız. Kabuğu da pastacı kreması da bizim üretimimize ait. Ayrıca cafelerin büyük bir çoğunluğu dondurmaları mevsimlik koyuyor. Bizde ise her mevsim orijinal Maraş dondurması bulabilirsiniz. Bir de Serpme kahvaltılarda ise Konya genelinde 35-60 TL arasında ücretler çıkıyor. Tanıtım amaçlı kahvaltı fiyatlarımızda değişiklik yapmadık. 30 çeşit serpme kahvaltımızda soğuk tabak, ara sıcak tabak ve sıcak tabak aperatiflerimiz mevcut. Zeytin ezmesinden kreplere kadar Konya’da birçok yerde bulunamayacak lezzetleri biz misafirlerimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.  

44.JPG

“40 FARKLI ÇEŞİT KAHVEMİZ VAR ”

Menülerinde 40 farklı çeşit kahvenin bulunduğunu vurgulayan Erdem, “Özel olarak keçi sütünden yapılan Aybige Kahve’miz var. Keçi sütüyle beraber Menengiç Kahve’si ve içine birkaç karışım olarak kahve eklenmiş durumda. Aybige Kahve’mizin karışımını oluşturduktan sonra özel bir sunumla misafirlerimize sunuyoruz. Ekstra olarak çifte kavrulmuş Mardin Kahve’si olarak geçen Süryani Kahve’miz var. Ağır bir kahvedir. İlk başlarda ağızda acı bir tat bırakır ve sonlarına doğru tadı tatlılaşıyor. Bütün ürünlerimizi süt kullanarak yapıyoruz. Türk Kahvesi çeşitlerimizin çoğunda keçiboynuzu kahvemiz var. Orijinal keçiboynuzu özüyle yapılan kahvelerimize ilave süt ekliyoruz. Ayrıca Kahve Ateşi özel espressolarımız var. Esprossolarımızı özel kahve çekirdeklerini çekerek yapıyoruz. Frozen içeceklerimizde ise muz, çilek ve bal gibi aromalarını eklemekteyiz. Milkshakelerimize dondurma ve süte ilave olarak isteğe göre muz, çilek veya bal eklenmektedir” ifadelerini kullandı. 

55.JPG

“KAFEİNSİZ KAHVELERİMİZ MEVCUT”

Etiyopya, Kenya, Kosta Rika ve Guetemala gibi dünya kahvelerinin de menülerinde yer aldığını aktaran Erdem, “Kafeinsiz ve vanilyalı olmak üzere filtre kahvelerimiz mevcut. Kafeinsiz kahveleri bu çevrede bulmak biraz zor oluyor. Kahve Ateşi olarak kafein istemeyen veya sevmeyen misafirlerimize kafeinsiz kahve gibi ürünümüz mevcut. Türk Kahvelerinde ise kahvelerimiz çekirdek halinde geliyor. İhtiyaca göre kahve çekirdeklerinin çekimini biz yapıyoruz. Hazır olarak çekilmiş gelmediği için tadı çok farklı oluyor. Ayrıca bitki çaylarında ise yeşil çay, ıhlamur, ada çayı, rezene gibi birçok çeşidimiz mevcut. Bal ve limon eşliğinde servis ediyoruz. Bitki çaylarımızda hiçbir şekilde toz veya sallama çay denilen ürünlerden kullanmıyoruz. Orijinal olarak bitkilerimizin kurutulmuş ürünlerini kullanarak yapıyoruz. Konya’da yer alan cafelerde melisa çayı yer almaz. Melisa çayını da misafirlerimize sunuyoruz” diye konuştu.

66.JPG

“KONYA’NIN EN BÜYÜK OYUN ALANI”

Özellikle çocuk büyütmenin çok zor olduğunu belirten Erdem, “Anne-babalar çok yoruluyor. Kahve Ateşi’nde yer alan oyun parkımızda çocuklar doyasıya eğleniyor. Bu konuda da Konya’da iddialıyız. Çocukları oyun parkına tek başına bırakmak gibi bir durum söz konusu değil. Çocuk gelişimi eğitimi almış arkadaşlarımız çocuklarla ilgileniyor. En az 3-4 arkadaşımız sürekli oyun alanımızda oluyor. Yoğunluğa göre ise bu sayı 5-6 kişiye kadar çıkıyor. Hatta bazı arkadaşlarımız çocuk gelişimi ile ilgili stajlarını burada yapıyor. Ayrıca oyun alanımız Konya’da en büyük ve en sağlıklı oyun alanı. 600 metrekare kapalı soft oyun alanını sahibiz. Oyun alanımızın temizliği ise her gün anti bakteriyel ürünlerle sürekli temizleniyor. Bir de oyun alanında yer alan kumumuz, yapışmayan bir özel kumdur. Sahil kumuna benzer bir görüntüsü var. Ama çocuklarımızın üzerine yapışmayan anti bakteriyel bir özelliğe sahip” dedi. 

77.JPG

“AİLELER RAHATLIKLA VAKİT GEÇİRİYOR”

Anne ve babaların yemek yerken rahatlıkla vakit geçirebildiğini söyleyen Erdem, “İsterlerse oyun alanı dışında yer alan ekrandan oyun alanı içinde yer alan kameralar aracılığı ile çocuklarını takip edebiliyorlar. 2 yaş altındaki çocuklarımız ise anne-babaları ile girebiliyorlar. Kısaca çocuklarıyla gelen misafirlerimiz, hem çocukları doyasıya eğleniyor hem de aileler rahat vakit geçirebiliyor.  Konya’daki diğer oyun alanlarına baktığımızda hem çok küçük hem de bizim fiyatlarımıza göre çok daha pahalı. Biz daha da indirime gidiyoruz. Kahve Ateşi’nden yemek menüsü alımlarında hafta içi 12 TL ve hafta sonu da 17 TL’den sınırsız olarak çocuklar oyun alanımızı kullanabilirler. Normal fiyatlarımız ise saati 25 TL ve sınırsız 40 TL idi. Yani Konya genelindeki yüksek fiyatlara göre düşük olan fiyatımız üzerinde bir de indirim yapmış olduk” diye konuştu. 

88.JPG

CAFE DEĞİL SOSYAL TESİS

Kahve Ateşi’ne gelen misafirlerin güzel vakit geçirmeleri için sosyal içeriği barınan projeler yapacaklarına dikkat çeken Erdem, “Proje için görüştüğümüz firmalarla şuan için anlaşma seviyesine geldik. Yani gelen misafirlerimiz için yaptığımız organizasyonlarda alanında uzman hocalarımızdan beden dili okuma, güzel konuşma gibi kişisel gelişim konularda dersler alabilecek. Ayrıca Kahve Ateşi olarak çevreci bir cafeyiz. Doğaya zarar verebilecek ürünleri ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ayrıştırmasını yaparak geri dönüşüme gönderiyoruz. Ayrıca artan yemekleri ise hayvan barınaklarına göndererek minik dostlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar da bunlara dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

99-026.jpg

BAYAN VE ERKEKLERE AYRI MESCİT

Yemekli ve kahvaltılı toplantılar için üst katta bulunan alanda sinevizyon gösterimlerinin yapılabileceği ir ortam hazırladıklarının altını çizen Erdem, “Mimarla ilk konuştuğumuzdaki şartımız mescitti. Biz bunun zorluğunu çok çekiyorduk. Bayan erkek mescitlerinin ayrı olduğu mescitler, restoranların bir kısmında var. Ancak kahve yerlerinde ise ben görmemiştim. Üst katımıza bayan ve erkeklerin ayrı ayrı kullanabileceği mescit yaptırdık. Şuanda, Kahve Ateşi olarak 400 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. Terasımızın da faaliyete geçmesiyle birlikte bu sayı 550’ye kadar çıkacak” şeklinde konuştu.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ