Enderşah Mücevherat’ın hedefi: 42 ülkeye ihracat

Enderşah Mücevherat olarak ihracatı milli bir mesele olarak gördüklerini vurgulayan İşletme Sahibi Mehmet Özdil, “Hedefimiz; önümüzdeki 5 yılda, 42 ülkeye ihracat yapabilen bir firma olabilmek. Tabi her şeyden önce çok çalışmamız lazım” dedi.
Enderşah Mücevherat’ın hedefi: 42 ülkeye ihracat

Enderşah’ın başlangıcının 2006 yılında Ender Gümüş ile başladığına dikkat çeken Enderşah Mücevherat işletme sahibi Mehmet Özdil, “2008 yılında da resmi olarak başladık. Son bir buçuk yıldan itibaren de Enderşah olarak hizmet vermekteyiz. Enderşah, aile olarak yapmış olduğumuz üretimlerin aslında karargahı. Burada önceliğimiz, dış ticaret ve gayrimenkul üzerine. Aynı zamanda gümüş ve hediyelik eşya üzerine. Bizim burada dış ticarette, gümüş, kendi ürettiğimiz masa sandalye, işçi dolabı ve ranzası üzerine. Aynı zamanda otomotiv sektöründe volant dişlisi ve yeni üretimine başladığımız araç kılıfları ile ilgili ihracat faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Gayrimenkulde ise alıp satacağımız bir ortam içerisinde arsa, tarla ve ev gibi seçeneklerimiz mevcut” diye konuştu.

mehmet-ozdil.jpg

“BÜTÜN SANAYİLERİN ÇARŞISI”

Büsan’daki şubesinde farklı ürün portföyü olduğunun altını çizen Özdil, “Şehir dışından ve yurtdışından gelen misafirlerimize, Türkiye’yi ve Konya’yı tanıtacak; çini sanatı Kütahya’dan, bakır dövme Antep ve Maraş’tan, İstanbul’dan ve diğer illerden kendi çizgilerimizi taşıyan polyesterli ürünler, ahşap oyma ve el işçiliği ürünlerimiz mevcut. Bizim burası, yani Büsan sanayisi, Konya’nın üssü gibi. Bütün sanayilerin çarşı diyebileceğimiz bir nitelikte. Bundan dolayı asıl amacımız Konya ve yurt dışından büyük ticaret yapmak için gelen misafirlerimizin zamanı çok kısıtlı. Dolayısıyla bu kısıtlı zamanı daha kullanılır hale getirmek için adım attık. Mesela Konya dışından gelen bir misafirimiz, vakti değerli olduğu için buradan Mevlana tarafına gittiği zaman aradığı kalitede ürün bulamıyor. Burada bir alışveriş yapılmış, firma sahibi misafirine bir hediye vermek istiyor. Ama bu hediyeye ayıracağı 2-3 saat yerine, burada hemen ayağının altında. Böyle bir faydalı hizmete vesile olur diye düşündük” şeklinde konuştu.

(1)-004.jpg

“KOLEKSİYONERLERE ÖZEL ORTAM”

Gümüşün kendilerinin şahsi mesleği olduğuna dikkat çeken Özdil, “Bu gümüşü kişiye özgü takı tasarımı, saati, tesbihi veya yüzüğü ya da buradaki kendi portföyümüz ile sanayimizdeki ağabeylerimize hizmeti ayağa getirmek gibi bir pozisyonu oldu. Enderşah’ın Büsan’daki bölümüne ek olarak üst katımıza koleksiyonerlere hitap eden bir ortam hazırlıyoruz. Yani yüzük, tesbih ve saat üzerine olacak. Üst katımızın tadilatı daha bitmedi. Tadilat bittiği zaman gerçekten Konya’da ve Türkiye’de koleksiyonerlere özel hazırlanmış, içeriği şuan için Osmanlı şark odası sisteminde; şerbet hanesi, usta köşesi, tasarım yeri ve kitaplığı olan hem ticaretin hem sohbetin hem de keyifli ortamın bulunacağı bir ortam olacak. Tabi el işçiliği ile dekorasyon hazırlandığımız için hemen bitmiyor” dedi.

(6)-001.jpg

“HER ŞEY KENDİ İMALATIMIZ”

Enderşah olarak ihracatı milli bir mesele olarak gördüklerini vurgulayan Özdil, “Aile olduğumuz için ürettiğimiz masa, sandalye ve diğer ürünleri yurt dışına da satarak hem ülkemize hem de firmamıza katma değer sağlamaya gayret gösteriyoruz. Aynı zamanda gayrimenkul ve yatırımda da kendi elimizdeki doneleri alıp satıyoruz. Tabi çok yakın çevremize de aracılık hizmeti de veriyoruz. Yani Enderşah, kendi yoğurt yiyişiyle bir ihracat, kendi yoğurt yiyişiyle gayrimenkul ve bakış açısı var. Aynı zamanda da hediyelik eşya seçeneği var. Bizim burada bir de evler ve işyerleri gibi yerlere zigon sehpa, masa, sandalye ve televizyon ünitesine kadar özel sipariş işler de yapabiliyoruz. Dolayısıyla Büsan’daki yerimizde yer alan her şey kendi imalatımız” ifadelerini kullandı.

(14).jpg

“HEDEFİMİZ; 42 ÜLKEYE İHRACAT”

Gelecek 5 yıl içindeki hedeflerinden bahseden Özdil, “Önümüzdeki beş yılda hedefimiz, 42 ülkeye ihracat yapabilen bir firma olabilmek. Tabi her şeyden önce çok çalışmamız lazım. Şuan ülkemizin geçtiği durum belli. Yani ekonomik anlamda deyim yerindeyse ekonomik alanda yaprak kıpırdamıyor tabiri bugüne münhasır bir durum. İnşallah bu günler geçecek. Zaten bizler milli mesele derken hem ülkemizin hem de firmalarımızın çıkışı ihracatla olacak. Ülke olarak hep beraber bulunduğumuz kısır döngüden kurtulanlardan oluruz. Yani kendimiz üretip kendimiz satan, diz çökmeyip ayakta kalanlardan ve adaletsizliğe karşı canı pahasına mücadele eden bir Türkiye oluruz. Dolayısıyla ülkemiz ayakta olursa biz firmalar olarak ayakta oluruz. Aile olarak mutlu, komşular olarak huzurlu oluruz. Önümüzdeki 5 yıl biraz zor geçecek. 5 yıl, bizlerin bir araya gelerek biraz daha kenetlenip faydalı işlere hep beraber adım atarız diye dua ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

(3)-002.jpg

(15).jpg

(16).jpg

1-20181121145940.jpg

3-20181121145940.jpg

kirmizi-kiyici.jpg

sinei-vatan.jpg

zx1.jpg

KAYNAK: YENİ HABER BUSİNNES KONYA DERGİSİ

yeni-haber-business-(74).jpgyeni-haber-business-(75).jpg