Endonezya'da FETÖ'ye bağlı kurumlar deşifre edildi

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümetine Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kuruluşların kapatılması çağrısında bulundu.
Endonezya'da FETÖ'ye bağlı kurumlar deşifre edildi

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümetine Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kuruluşların kapatılması çağrısında bulundu.

Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla FETÖ ile ilgili resmi internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada Endonezya’daki FETÖ-PDY’ye ait birimleri deşifre etti ve hükümetten söz konusu kuruluşları kapatmasını istedi.

Açıklamada, “15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen liderliğindeki FETÖ-PDY vardır. Bu darbe girişimi başarısız olmuştur. Türkiye’de demokrasi her zaman korunacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Türk hükümetinin darbe girişimine kalkışan FETÖ'nün cezalandırılması için gerekli tüm adımları atacağına işaret edilen açıklamada, “Darbe girişiminin, Gülen liderliğindeki terör örgütü tarafından yapıldığı açıktır. Fetullah Gülen, rengini belli etmiştir. Endonezyalı yetkililere bu terör örgütünün faaliyetleri konusunda gerekli uyarıları birçok kez yaptık." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Somali, Azerbaycan, Ürdün ve Nijer’de FETÖ-PDY terör örgütünün kurumları kapatılmıştır. Endonezya’nın da FETÖ-PDY terör örgütü ile mücadelemizde destek olacağını umuyoruz.”

Açıklamada terör örgütünün Endonezya’da faaliyet gösteren kurumları da listelendi. Buna göre Endonezya'da FETÖ'ye bağlı Depok'taki Pribadi Okulu, Güney Tangerang'taki Kharisma Bangsa, Semarang'taki Semasta, Yogjakarta'taki Kesatuan Bangsa, Serengan’deki Çift Dilli Yatılı Okul, Açe'deki Fatih Erkek Koleji ve Fatih Kız Koleji, Bandung'taki Pribadi Çift Dilli Yatılı Okul ve Güney Kalimantan'daki Banoa Koleji olmak üzere 9 okul bulunuyor.

Açıklamada Endonezya'nın önemli üniversitelerinden Syarif Hidayatullah Devlet İslam Üniversitesi’nde (UIN) sekiz yıldır faaliyet gösteren Fetullah Gülen Kürsüsü'nün kapatıldığı bilgisine yer verildi.

Cakarta Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklama, yerel medyaya geniş yer buldu.