Endonezya'daki deprem

Java Adası'nda meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı ikiye yükseldi- Deprem nedeniyle 40'tan fazla ev çöktü, 65 ev hasar gördü
Endonezya'daki deprem

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın Java Adası'nda meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının ikiye yükseldiği bildirildi.

Ulusal Afetle Mücadele Dairesi Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, ülkede nüfusun en yoğun bulunduğu Java Adası'ndaki depremde ev çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Batı Java'da 62 yaşında bir kadın ve Orta Java'da 80 yaşındaki bir erkeğin çöken evlerin altında kalarak öldüğünü aktaran Nugroho, depremin yoğun bir şekilde hissedildiği Tasikmalaya, Pangandaran ve Ciamis bölgelerinde 40'tan fazla evin çöktüğünü, 65 evin yanı sıra hastane gibi bazı kamu kurumlarının da zarar gördüğünü ifade etti.

Merkez üssü Tasikmalaya kentinin 43 kilometre güneybatısı olan ve 105 kilometre derinlikte yaşanan depremin büyüklüğünü Endonezya Meteoroloji Ajansı 7,3, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi ise 6,5 olarak duyurmuştu.

Bu arada, depremin küçük çaplı hissedildiği başkent Cakarta'da şu ana kadar can ya da mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Yaklaşık 30 saniye süren depremin ardından verilen tsunami alarmının da iki saat sonra da kaldırıldığı açıklanmıştı.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da 26 Aralık 2004'te meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucu diğer bölge ülkelerini de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: