Endonezyalı afetzedelere yardım

İSTANBUL (AA) - Deniz Feneri Derneği, deprem ve tsunami felaketi yaşayan Endonezya'da insani yardım çalışmalarına devam ediyor.Dernekten yapılan açıklamaya...
Endonezyalı afetzedelere yardım

İSTANBUL (AA) - Deniz Feneri Derneği, deprem ve tsunami felaketi yaşayan Endonezya'da insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, gıda, giyim, barınma, ilaç ve hijyen maddelerinin en büyük ihtiyaç olduğu Endonezya'daki deprem bölgesinde büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

Deniz Feneri Derneği, Endonezyalıların yanında olmak ve yaralarını sarmak üzere felaketin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarını yürütüyor.

Derneğin Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan, Endonezya'nın Sulawesi eyaletinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami nedeniyle bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak amacıyla bölgeye gitti.

Acil ihtiyaçlar kapsamında belirlenen yardımlar bölgeden gelen talebe göre oluşturulurken, gıda, barınma ve kıyafet gibi ihtiyaçlar yine Endonezya'dan karşılanıyor.

Endonezya Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho tarafından depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bine yükseldiği ve BNPB'nin bölgede bin 400 kişilik arama kurtarma ekibiyle çalışma yürüttüğü belirtildi.

Palu'da yüzlerce kişinin yaralandığı, binlerce evin ise hasar görerek yıkıldığı, Mutiara SIS Al-Jufrie Havalimanı'nın uçuş pistinin de hasar görmesi sebebiyle yalnızca küçük uçakların bölgeye inebildiği ve diğer bölgelere daha yeni ulaşıldığı ifade edildi.

Donggala ve Paulo kentlerinde ise sarsıntının ardından 3 metre yüksekliğe ulaşan tsunami dalgalarının vurduğu aktarıldı.

Derneğin başlattığı yardım kampanyasına "DEPREM" yazıp 5560'a 1 SMS göndererek 10 lira bağış yapılabiliyor. Ayrıca derneğin internet sitesinden Endonezya projesine nakit desteğinde bulunulabiliyor.

Kaynak: