Endüstri Zirvesi Sektöre Konya’dan Yön Verecek

Konya Endüstri Zirvesi başlığı altında KONMAK 2017, İSKON, KONELEX, SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ Fuarları ile eş zamanlı olarak 27 – 30 Nisan 2017tarihleri arasında Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Endüstri Zirvesi Sektöre Konya’dan Yön Verecek

KONMAK 2017 14.Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri Fuarı TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Endüstri Zirvesi başlığı altında İSKON, KONELEX, SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ Fuarları ile eş zamanlı olarak  Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), MİB Makine İmalatçıları Birliği işbirliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB’in sağladıkları değerli destekler ile 27 – 30 Nisan 2017tarihleri arasında Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  Endüstri Zirvesi ile alakalı bir basın toplantısı düzenlendi.

HEDEF 55 BİN ZİYARETÇİ

2017 yılına Tarım Fuarı ile başladık ve çok başarılı geçtiğini ifade eden Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, “22 ülkeden 459 firma 1175 marka katılımıyla hazırlanan Endüstri Zirvesi sektöre yön vermeye devam ediyor.  Bir yılı aşkın süredir tanıtım-pazarlama faaliyetlerinin devam ettiği Konya Endüstri Zirvesi Fuarları ile üretimin yoğun olduğu şehirlerimiz başta olmak üzere,  Türkiye’nin dört bir yanından 60 farklı ilden ziyaretçileri, katılımcılarla bir araya getireceğiz.  Geçtiğimiz yıl 34 ülke ve 58 ilden gelen 53.446 ziyaretçiyi ağırladığımız fuarlarımızda bu yıl hedefimiz, üretimin yoğun olduğu iller başta olmak üzere 60 farklı il ve sektörler açısından hedef  pazar niteliği taşıyan 40 farklı ülkeden gelecek toplam  55.000 e yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktır” dedi.

tuyap3.jpg

KONYA, TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNE UYUM SAĞLIYOR

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş da “Türkiye’nin hızla büyüdüğü bir dönemde böyle güçlü bir fuarın Konya’da yapılmasının önemi sektör ve şehrimiz açısından çok önemlidir. Konya Türkiye’nin büyümesine en iyi uyum sağlayan bir ildir. Her geçen gün ihracatın arttığı, üretim kapasitesinin yükseldiği, Türkiye ve Avrupa’nın üretim üslerinden biri olan bir şehirde bu fuar gerçekleşmektedir. Türkiye’nin en büyük tarım şehri olduğumuz gibi 4 organizeye sahip olduğumuz gibi 5. Organize sanayisine de hızla ilerleyen bir şehiriz. Üretilen kaliteli ürünlerin aynı simetrik ölçülerde geniş fuaye alanlarına sahip olan Türkiye’nin en güzel uluslararası fuarında müşteriyle buluşması da en güzel tarafıdır” şeklinde konuştu.

KONYA ÜLKEMİZ İÇİN KOBİ BAŞKENTİ

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Genel Sekreteri Pınar Çeltikçi de “TİAD olarak organizasyonlardaki amacımız sektör ile güncellenen teknolojileri paylaşmak, yenilikleri duyurmak, sanayiciler arasındaki iş birliği ve alışverişi geliştirmek, sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmaktır. KONMAK 2017 fuarı, Konya’nın Türkiye sanayisi için yere sahip olmasından dolayı ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. Konya ülkemiz için KOBİ Başkenti olarak tabir edilmektedir. Türkiye’de satılan tezgahların yüzde 16’sı Konya’ya kurulmaktadır. KONMAK Fuarında TİAD’ın 36 üyesi katılımcı olarak yer alacak. Konya’nın bir sanayi şehri olarak taşıdığı güçlü potansiyel TİAD’ın niçin bu fuarı desteklediğini ve TİAD üyelerinin neden bu fuarda katılımcı olduğunu açıklamaktadır” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA MAKİNE SEKTÖRÜNE İLGİ ARTIYOR

Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri Nail Türker ise “Makine İmalatçıları Birliği olarak 170 üyemizle Türkiye’de makine ihracatının yüzde 60’ını gerçekleştiriyoruz. Makine sektörü olarak son beş yılda Türkiye ihracatında en fazla yükselişi gerçekleştiren sektör olduk. Başta Almanya Polonya ABD ve Suudi Arabistan olmak üzere 200’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünya sektöründe bütün ülkeler makine sektörüne ilgiyi sürekli artırıyorlar. Milli üretim milli güç sloganımızla makine üretiminde kendimize yetmemizin yeterli olmayacağını önemle hatırlatıyoruz. Sektörümüz için büyük önem taşıyan Konya Endüstri Zirvesi’nde MİB olarak 23 üyemizle yer almaktayız” diye konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ