Enerji Zirvesi Galası KTO Karatay Üniversitesi’nde yapıldı

Enerji Zirvesi Galası KTO Karatay Üniversitesi’nde yapıldı

6. Türkiye Enerji Zirvesi galası KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Başkanı Nihat Özdemir ve enerji sektörünün temsilcileri katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, üniversite hakkında davetlilere bilgi verdi. Rektör Sade, “Fakülteler, enstitüler ve yüksekokullarımızla her geçen gün gücümüze güç katarak başarı sıralamamızı en iyilerin tercih ettiği üniversite olarak yükseltiyoruz. Üniversitemiz hem akademik, hem de fiziksel büyümeyi birlikte gerçekleştiriyor. Bu yıl Tıp Fakültemize ilk defa öğrenci aldık. Enerji Yönetimi Bölümü ile de geleceğin sektör temsilcilerini üniversitemizde yetiştiriyoruz” dedi.

Alanlarında çeşitli Ar-Ge çalışmalarına imza atan KTO Karatay Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi öğrencilerine Enerji Zirvesi Başkanı Fatih Dönmez tarafından Akademi Başarı Ödülleri takdim edildi. Akşam yemeğinin ardından gala programı son buldu.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ’NDE
Gala programı öncesinde gerçekleştirilen kokteyl sırasında KTO Karatay Üniversitesi ile Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği arasında enerji sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmaları yapmak, öğrencilerin staj ve istihdamı konusunda faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak ve birlikte lisansüstü programlar açmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği töreninde konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin hızla enerji politikalarını yoğunlaştırdığı bu dönemde ön plana çıkan il olan Konya’nın enerji potansiyelinin değerlendirileceğini söyledi. Öztürk, “Yatırımlar için gereken nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için Türkiye’de ilk olan Enerji Yönetimi Bölümü’nü üniversitemiz bünyesinde açtık. Bir taraftan enerji sektöründe üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlamak, diğer taraftan da bu bölümde öğrenim gören öğrencilerimizin sektörle ilgili donanıma sahip olarak mezun olmaları amacıyla KTO Karatay Üniversitesi ile Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği arasında işbirliği protokolü imzaladık. İmzaladığımız protokolle, öğrencilerimiz dernek üyesi firmalarda enerji sektörüne yönelik olarak Ar-Ge çalışmalarına katılacaklar, ayrıca staj ve istihdam konusunda imkana sahip olacaklar. İmzaladığımız protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ELDER Başkanı Nihat Özdemir de, “Dernek olarak dağıtım sektörüne hakimiz. Sektörümüzün yeni nitelikli elemanlara ihtiyacı var. Araştırmalarımızda KTO Karatay Üniversitesi’nin enerjiye verdiği önemi gördük. Öğrencilerin alternatif yakıtlarla çalışan araçlarını da inceledik. Bu nedenlerle çalışmalarımızı birleştirmek istedik. Ar-Ge ve eğitim konularını kapsayan protokolü imzalıyoruz. Artık enerji sektörünün geleceğini yönetecek isimler KTO Karatay Üniversitesi’nde yetişecek. İşbirliği protokolünden dolayı KTO Karatay Üniversitesi ve Mütevelli Heyeti’ne teşekkür ediyorum” dedi.

enerji-zirvesi-galasi-kto-karatay-universitesi’nde-yapildi-2.jpg

enerji-zirvesi-galasi-kto-karatay-universitesi’nde-yapildi-3.jpg

enerji-zirvesi-galasi-kto-karatay-universitesi’nde-yapildi-4.jpg