Engelli bireyler doyasıya eğlendi

Otizm, Down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerin, sosyal yaşama adaptasyonu konusunda faaliyet yürüten Meram Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), engellilere yönelik sportif faaliyetler düzenliyor.
Engelli bireyler doyasıya eğlendi

Otizm, Down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerin, sosyal yaşama adaptasyonu konusunda faaliyet yürüten Meram Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), engellilere yönelik sportif faaliyetler düzenliyor. Uygulamayla, engelli çocukların kendilerini toplumun bir parçası olarak hissetmesi ve sosyal hayata adaptasyonu hedefleniyor.

İlköğretim çağını geçmiş, herhangi bir eğitim kurumunu bitirmiş, ayrılmış ya da hiç eğitim almamış orta ve ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylere yönelik eğitim veren Meram Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), engelli bireylere, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda istihdama yönelik iş eğitimi yoluyla el becerisi kazandırmak istiyor. Okul, yaptığı çalışmalarla; sosyal, kültürel, sportif ve akademik çalışmalarla desteklediği eğitim programlarında; bağımsız yaşama, özgüven kazanma ve engelli bireylerin aileleri ile birlikte topluma sağlıklı ve üretken katılımlarını sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda yürütülen halı saha maçında, okulda eğitim gören öğrenciler, ilk kez halı sahada futbol maçı yapmanın keyfini yaşadı. Öğrenciler dolayısıyla eğlenirken, aileler de tribünleri doldurarak moral buldu.

engelli-bireyler-doyasiya-eglendi-(1).jpg

‘HAREKETLİ SAATLER’ YAŞADILAR

Meram Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören Down sendromlu, Otizm ve zihinsel engelli bireyler, halı sahada futbol maçı yapmanın keyfini yaşadı. Daha önce piknik, müzik gösterisi ve mesleki seminerler düzenlenen rehabilitasyon merkezinde, farklı şekilde engeli bulunan çok sayıda öğrenci eğitim görüyor. Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşe Yıldırım ve eğitmenler gözetiminde yürütülen sportif faaliyetlerle; her yıl belirli zamanlarda orta-ağır zihinsel engelliler, otistik ve down sendromu hastası engelli bireyler, spor etkinliklerine katılıyor. Ayşe Yıldırım tarafından yapılan açıklamada, engelli bireylerin hareketli saatler yaşaması ve normal insanlar gibi aktivitelerden yararlanması adına faaliyetlerimiz rutin bir şekilde devam ediyor. Çocukların kendilerini toplumun bir parçası olarak hissetmelerini amaçladığımız bu projede, sponsor bulmakta zorlansak da çalışmalarımız devam ediyor” denildi.

engelli-bireyler-doyasiya-eglendi-(2).jpg

“TOPLUMA ADAPTE OLMALARI SAĞLANACAK”

Engelli bireylerin topluma adapte olmalarını sağlamak amacıya sık sık çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirten Yıldırım, "Ailelerde, bazen ebeveynlerin bile güçlükle başa çıktığı engelli çocuk ve gençleri burada topluma atapte etmeye çalışıyoruz. Çeşitli seminerler düzenleyerek, anne ve babaları da buna hazırlarken, düzenlediğimiz etkinliklerle de öğrencilere fiziksel anlamda deşarj olmalarını sağlıyoruz. Piknik, müzik sunumları, gösteriler, eğlenceler düzenliyoruz. Son olarak da öğrencilerimiz, uzman öğretmenleri eşliğinde ilk kez halı sahafta futbol oynamanın keyfini yaşadı. Okul Müdürümüz Asuman Seher Koleri ve programı düzenlememizde yardımcı olarak bize Köprübaşı Halı Saha’nın kapısını açan işletmeci Ramazan Özkurt’a teşekkür ederiz” dedi.

MEHMET NURİ KEKLİK / YENİ HABER GAZETESİ