Engelli bireyler Edirne’de buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 28-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Balkan Engelliler ile Tarihin Merkezi Edirne'de Buluşuyoruz"...
Engelli bireyler Edirne’de buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 28-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Balkan Engelliler ile Tarihin Merkezi Edirne'de Buluşuyoruz" etkinliği Saraçlar Caddesinde başladı.

Edirne Valiliği Mehter Takımının eşliğiyle başlayan etkinlikte Atatürk Anıtında konser verildi. Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında Saraçlar Caddesi'nde çeşitli stantlar, sergiler açılacak. Etkinliğe Balkan ülkelerinden Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya'dan katılım sağlanırken, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş ve Yozgat'tan engelli bireyler de geldi.

Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Nedim Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada "Edirne'den Kars'a" sloganıyla tarihi şehir Edirne'de Balkan engellileriyle buluştuklarını söyledi. Edirne'de valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte böyle bir etkinliğe yer verdiklerini belirten Kılıç, "İnşallah bunu Edirne'de geleneksel hale getireceğiz. Burada engelli kardeşlerimiz, yaptıklarını sergileyecekler, halka kendilerini tanıtacaklar. Halkla iç içe olduklarını halk da onları bağrına bastığını gösterecek. Böyle bir mutluluğu, böyle bir yürüyüşü Edirne'den Kars'a başlatmış bulunuyoruz. Biliyorsun Türkiye'de demokrasiye karşı yapılmış yanlış bir olay oldu. Buna karşı olarak bizim de var olduğumuzu, sivil toplum kuruluşu olarak bizlerin de bu ülkede yaşadığını, engelli olmuş olabiliriz, askere gitmemiş olabiliriz ama Allah'ın izniyle Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu bir bedenin yarısı varsa bir yarsını da feda etmeye o tankların önüne oturma hakkıdır, biz de varız diyoruz. Bu ülke hepimizin" dedi.

"Bizlere bu halk yer versin"

Kendini bilmez insanların bazen engelliler adına malzeme sattıklarının altını çizen Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Kılıç, "Biz onlar değiliz, bizlere bu halk yer versin. Bütün ülkemin güzel insanlarına sesleniyorum, kendi engellilerine kendileri hak ettiği değeri versin. Bizi kimseye kullandırmasın" şeklinde konuştu.

Edirne'de düzenlenen program, birkaç gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Engelli bireyler Edirne’de buluştu

Engelli bireyler Edirne’de buluştu

Engelli bireyler Edirne’de buluştu

Engelli bireyler Edirne’de buluştu

Kaynak: