Engelli çocuklarla 'sevginin dili'nde buluştular

Akdeniz Üniversitesinde öğrenim gören 30 öğrenci, "Sevginin dili" adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi ile işaret dili eğitimi alarak engelli çocuklara işaret diliyle tiyatro oyunu sahneledi.
Engelli çocuklarla 'sevginin dili'nde buluştular

 Akdeniz Üniversitesinde öğrenim gören 30 öğrenci, "Sevginin dili" adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi ile 3 ay işaret dili eğitimi aldı ve işitme engelli çocuklara işaret diliyle tiyatro oyunu sahneledi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, işitme engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla "Sevginin dili" adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Proje kapsamında gönüllü 30 öğrenci, 3 ay süreyle işaret dili eğitimi aldı. Bu sürede işaret diline hakim olan öğrenciler, işitme engelli öğrencilerle işaret diliyle tiyatro gösterisi yapmak için çalışmalara başladı.

Gençler, tiyatro gösterisi için gerekli kostüm ve sahne dekorunu sağlamak amacıyla evlerinde yaptıkları pastalar ve atık dergilerden yaptıkları çantaları kermes ve pazarlarda sattı. Buradan elde edilen gelirle kostüm alan ve sahne dekorunu hazırlayan öğrenciler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde kentteki işitme engelli çocuklara yönelik işaret dili ile tiyatro gösterisini sahneledi.

İşaret dili ile mini bir de konser veren üniversiteliler, işitme engelli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.