Engellilerin TBMM'deki sesi olacak

Erzincan'da çıkan yangın sonucu bebekken ellerini kaybeden ve yüzünde de yanıklar oluşan avukat Serkan Bayram, engellilere daha iyi şartlar sunabilmek için, AK Parti'den milletvekili adayı oldu.
Engellilerin TBMM'deki sesi olacak

AK Parti Erzincan 2. sıra milletvekili adayı engelli avukat Serkan Bayram, engellilere daha iyi şartlar sunabilmek için, AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

Erzincan'ın Refahiye ilçesi Üçören köyünde doğan Bayram, 1 yaşındayken maruz kaldığı yangın sonrası ellerini kaybetti, yüzünde de yanıklar oluştu. Bebekliğinde yaşadığı kazaya rağmen, azmini hiçbir zaman yitirmeden eğitimini sürdüren Bayram, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmesinin ardından da avukatlığa başladı.

Bayram, engeliler için yürüttüğü hukuk mücadelesini siyasi alana taşıyabilmek ve milyonlarca engelliye daha iyi şartlar sunabilmek için, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde rakipleriyle yarışacak.

AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan 1. sıra adayı Talha Erol Durmaz ve partililerle seçim çalışmalarını sürdüren Bayram, kapı kapı gezerek partisine oy istiyor. 

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 2005 yılında çıkardığı yasayla engellilerin önemli haklara kavuştuğunu belirterek, yasanın akabinde çok ciddi düzenlemeler yapıldığını anlattı.

 "Onların hakkını korumak boynumuzun borcudur"

Yeni dönemde bunları düzeltmek için mücadele edeceklerini ifade eden Bayram, "Engelli kardeşlerimle gurur duyuyorum. 10 milyona yakın engellimiz var. Onları en iyi şekilde temsil edip, hak ve hukuklarını korumak da bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Seçilmesi durumunda hukuk alanında da çalışmalar yapmak istediğini aktaran Bayram, "AK Parti döneminde, adliye saraylarından, UYAP'a ve hakim savcı eksikliğinin giderilmesine kadar, hukuk noktasında da katkılarımız oldu. İnşallah, yeni dönemde de yapılması gerekenler noktasında hem hukukçu arkadaşlarımızın, hem de avukat arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda, yeni çalışmalar yapacağız. Neticede hukuk hepimize lazım" ifadesini kullandı.