Engin Dinç'ten Konya'ya veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Engin Dinç, Konya'ya veda etti.
Engin Dinç'ten Konya'ya veda

Cumhurbaşkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan atama kararları, geçtiğimiz gün Resmi Gazetede yayımladı. Bu durumda Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan Engin Dinç, düzlenen törenle Konya’ya veda etti.

engin-dinc-1.jpeg

ENGİN DİNÇ KİMDİR?

Engin Dinç, 1966 yılında Rize ili Kalkandere ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Ankara da tamamladıktan sonra 1981 yılında Polis Kolejini kazanıp, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle göreve başladı. Engin Dinç, 1989 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atanmış, sırasıyla Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptı. Mesleği ile ilgili olarak birçok kurs ve seminere katıldı.

engin-dinc-2.jpeg

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ ENGİN DİNÇ OLDU

Çeşitli dönemlerde ABD, Bosna ve Kosova da görevlerde bulundu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olup, lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamladı. 3 Mayıs 2013 tarihinde İstihbarat Daire Başkanı, 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü ve 07.07.2021 tarihinde yayınlanan kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak atandı. Engin Dinç Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2 Ağustos 2023 tarihinde Ankara İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

 Muhabir
Etiketler :