Ensar, STK İmam Hatip Okulları Platformu'nun toplantısına ev sahipliği yaptı

Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Konya İl Koordinasyon Toplantısı, Ensar Vakfı Konya Şubesi'nin ev sahipliğinde Merkez İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Ensar, STK İmam Hatip Okulları Platformu'nun toplantısına ev sahipliği yaptı

Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Konya İl Koordinasyon Toplantısı, Ensar Vakfı Konya Şubesi'nin ev sahipliğinde Merkez İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Programa Konya Milli Eğitim İl Müdürü Mukadder Gürsoy ve Ensar Vakfı Genel Başkan yardımcısı Ali Karayılan da katıldı. Tanışmanın ardından sözü alan Konya Merkez İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Süleyman Ekşi, çalışmaları ve okul hakkında genel bilgiler verdi. 7 ay önce burada göreve geldiğini dile getiren Ekşi, "1250 tane örgün eğitimde 1860 tane yaygın eğitimde öğrencimiz var. Bu okula müdür olarak atanalı 7 aylık bir süre oldu. Bu sürede daha önce yapılan güzel çalışmalara daha güzel çalışmalar ilave ettik. Fiziki olarak A Blok'u baştan sona kadar yeniden dizayn ettik. Okulumuzdaki eksikleri tamamladık. Konferans salonumuzu düzenledik. B Blok'u da a'dan z'ye yeniledik. Sınıflarımızın mobilyalarını değiştirdik. C Blok'taki erkek öğrencilerimizin bulunduğu kısma da yenilikler yaptık. Çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

ensar-vakfi-stk-(3).jpg

"GENÇLERİMİZ İÇİN GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ"

Ensar Vakfı Konya Şube Başkan Yardımcısı İsmail Çetin, lise ve üniversite öğrencileri için gayretli bir çalışma sürdürdüklerini dile getirdi. Çetin, "Ensar Vakfı Konya Şubesi olarak her geçen gün faaliyetlerimizi arttırıyoruz. Hafta sonu İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerimize her cumartesi-pazar günü ve yaz döneminde kurslar veriyoruz. Onlar hem mesleki, hem de diğer derslerde devam ediyor. Geçen yıl bu yaptığımız çalışmayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na proje olarak sunmuştuk. Kabul edildi. Oradan da maddi destek aldık ve bu şekilde devam ediyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden bize geçen bina oldu. Larende Caddesi üzerindeki yerimizi genel merkez olarak kullanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanından bize yer tahsis edildi. Hadis evi olarak kullanacağız. Bunların yanında yeni otogar yakınında bir yurt edindik. Orada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meram Yaka'da bir yurt tahsis edildi. Oranın da tamirat ve tadilatı devam ediyor. Bu yıl içerisinde yetiştirmeyi düşünüyoruz. Ensar Vakfı Konya Şubesi olarak gençlerimizin eğitimine, gelişimine önem veriyoruz. Onlar için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Toplantı, çeşitli gündem maddelerinin konuşulması ile sona erdi.

ensar-vakfi-stk-(1).jpg