EPFL'den UEFA'ya tepki

EPFL, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi organizasyonunda yaptığı değişikliklerin, ulusal liglerin işleyişinde sorun çıkaracağı ve finansal açıdan ligler arasındaki farkı artıracağı uyarısında bulundu.
EPFL'den UEFA'ya tepki

Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri Birliği (EPFL), UEFA'nın Şampiyonlar Ligiorganizasyonunda yaptığı değişikliklerin, ulusal liglerin işleyişinde sorun çıkaracağı ve finansal açıdan ligler arasındaki farkı artıracağı uyarısında bulundu.

EPFL'den yapılan yazılı açıklamada, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi organizasyonunda yaptığı değişikliklerin "kabul edilemez" olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Avrupa'daki ulusal liglerin onay ve desteği alınmadan Avrupa futbolunda büyük değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler ulusal organizasyonlar üzerinde tahrip edici bir etki oluşturacak ve büyük takımlarla diğer takımlar arasındaki gelir farkını artıracak." denildi.

Gelecek hafta seçilecek yeni UEFA başkanına, bu reform paketini tekrar ele alma çağrısında bulunan EPFL, "UEFA aldığı kararla iki kurum arasındaki iyi niyet anlaşmasını ihlal etmiştir. Anlaşmanın sonlandırılmasıyla Avrupa ulusal ligleri, maçlarını UEFA maçları ile aynı gün ve saate denk getirecek şekilde ayarlama hakkı elde etmektedir." açıklamasını yaptı.

UEFA, geride kalan ay aldığı kararla, Şampiyonlar Ligi'ne 2018-2019 sezonundan itibaren İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya'dan 4'er takımın doğrudan katılacağını açıklamış ve bu ülke takımlarının organizasyon gelirlerinden daha fazla pay alacağını duyurmuştu.