Erbaş, Büyükelçi Russell ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş:- "Terör örgütüne dönüşmüş, İslam dünyasında birtakım faaliyetler içerisinde bulunan örgütlerle mücadelemiz devam ediyor. Onları İslamın temsilcisi gibi görmek ve göstermek bizi öteden beri hep rahatsız ediyor"
Erbaş, Büyükelçi Russell ile görüştü

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Terör örgütüne dönüşmüş, İslam dünyasında bir takım faaliyetler içerisinde bulunan örgütlerle mücadelemiz devam ediyor. Onları İslamın temsilcisi gibi görmek ve göstermek bizi öteden beri hep rahatsız ediyor." dedi.

Erbaş, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell ile makamında bir araya geldi. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, bazı batı ülkelerindeki İslam karşıtlığına dikkati çekti.

Müslümanların İslamofobi'den büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Özellikle Avrupa ülkelerinde İslamofobi'nin ateşinin bir şekilde düşürülmesi gerekiyor. Biz bundan Müslümanlar olarak rahatsızız. Hem Hristiyan dünya hem de Vatikan'ın bünyesinde yer alan diğer kurumların İslamofobi'nin ortadan kaldırılması noktasında çalışması gerekiyor."

Erbaş, konuşmasında, İslam adını kullanarak eylemler gerçekleştiren terör örgütlerine de değinerek, Hristiyan dünyasından terörle mücadele konusunda destek beklediklerini belirtti.

İslamla terörizmi bağdaştırmanın doğru olmadığına işaret eden Erbaş, "Terör örgütüne dönüşmüş, İslam dünyasında birtakım faaliyetler içerisinde bulunan örgütlerle mücadelemiz devam ediyor. Onları İslamın temsilcisi gibi görmek ve göstermek bizi öteden beri hep rahatsız ediyor." diye konuştu.

Büyükelçi Russell ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünyadaki çatışmaların ve ihtilafların çözümü için işbirliğine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Her türlü işbirliğine açık olduğuna dikkati çeken Russell, "Vatikan olarak dünya üzerindeki dinler arasından işbirliğinin olumlu sonuçları olacağını düşünüyoruz. Umarım Türkiye bu çabanın bir parçası olacaktır." ifadelerini kullandı.

Erbaş, ziyaretin ardından Russell'e, Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan "Dini İstismar Hareketi FETÖ/PDY" isimli kitabı hediye etti.

Görüşmeye, bir süre önce Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi olarak atanan Lütfullah Göktaş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun da katıldı.

Kaynak: