Erbaş, El Halisi'yi kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş:- "İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs'ü gündeme alarak İstanbul'da gerçekleştireceği toplantıdan umutluyuz"- Irak İmam Halisi Medinetül İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı El Halisi:- "İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısını ön
Erbaş, El Halisi'yi kabul etti

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs'ü gündeme alarak İstanbul'da gerçekleştireceği toplantıdan umutluyuz." ifadesini kullandı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, Irak İmam Halisi Medinetül İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cevad El Halisi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Erbaş, Müslümanların bir araya gelmesinin ve yakın olmasının, insanlığın ve Müslümanların yaşadığı problemlerin çözümüne daha çok katkı sağlayacağını belirtti.

Erbaş, Kudüs'e yönelik yürütülen fiili ve diplomatik saldırılar karşısında Müslümanların tek ses olmaları gerektiğine dikkati çekerek, "İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs'ü gündeme alarak İstanbul'da gerçekleştireceği toplantıdan umutluyuz." ifadesini kullandı.

Erbaş, 100 yıl önce İslam coğrafyasında etnik sebeplerden dolayı çıkarılan tefrikayla Müslümanların parçalandığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Özellikle tefrika ve fitneden dolayı 100 yıl önce büyük bir bölünme yaşandı, ümmet 40 parçaya bölündü. Şimdi aynı planın uzantıları, o bölünmüş olan devletleri de kendi içinde özellikle mezhepçilik üzerinden planlar yaparak bölmeye çalışıyorlar. Artık Müslümanlar olarak bu planın farkına varmalı ve özellikle gençlerimizi bu konuda uyarmalıyız. Eğitim programlarımızda mezhepçilik ve ırkçılığa karşı müfredatlar oluşturmalıyız."

Batı'da yükselen İslamofobiye zemin hazırlanması ve beslenmesi için terör örgütlerinin kurdurulduğuna işaret eden Erbaş, "İslam düşmanları bu terör örgütleriyle hem Batı'da İslam'ı kötü gösteriyorlar hem de Müslümanları birbirine öldürtüyorlar. Özellikle bu konudaki çalışmaları hızlandırmalıyız. O örgütlere katılımların önünü kesmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Erbaş, kötülüklerin kaynağının cehalet olduğunu, cehaleti ortadan kaldırmanın ise ilim, irfan ve eğitim sayesinde olacağını kaydetti.

Irak İmam Halisi Medinetül İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cevad El Halisi ise kabulden duyduğu memnuniyeti belirterek, "İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısını önemsiyoruz. Müslümanların en tehlikeli ve en zor problemi Filistin ve Kudüs problemidir. Gelecek süreci ümit verici ve tehlikeli görüyoruz. İslam ümmetini bir araya toplayacağı için ümitvarız. Eğer Müslümanlar birleşemezse tek bilek, tek yürek olmazsak tehlikeli bir sürece gireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: