Ercik; "Dünyaya demokrasi dersi verdik"

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,"Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı, millet, hükümet ve muhalefet partileri biraraya gelerek "demokrasi ve şehitlere saygı" mitingi ile Türkiye'den dünyaya demokrasi dersi verdik" dedi.
Ercik; "Dünyaya demokrasi dersi verdik"

Ercik, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı himayesinde dün İstanbul'da gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitlere Saygı" mitingini değerlendirdi. "Demokrasi ve Şehitlere Saygı Mitingi'nin, İstanbul Yenikapı ile beraber tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yapıldığını aktaran Ercik, "Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Muhteşem bir tablo vardı. 24 gündür bu ülke üzerinde oynan karanlık oyunu bozmak için sürekli bu meydanı, kendi varlığını ve şehrini savunmak için mücadele eden tüm Mersinlileri saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinin taçlandırıldığı dünyaya ders niteliğinde bir miting gerçekleştirildiğini vurgulayan Ercik, "Yakın siyasi tarihinin en vahşi, en dehşetli ve tarihine kara leke olarak geçecek bir gün yaşadık. O günü yaşarken adeta kıyameti yaşadık. 15 Temmuz gecesini karanlık bir gün olarak tarih sayfasına yazmak isteyenlere karşı halkımız dik durdu. 24 gündür, 24 gecedir sabahlara kadar bu ülkenin geleceğini tekrar onarmak için nöbet tutan halkımız, adeta darbecilere darbe yaptı. FETÖ'cülerin 40 yıllık ihanet örgütlenmesini birkaç saat içerisinde yerle bir eden tek halk oldu. Allah bir daha milletimize böyle sıkıntılı günler yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur" diyen Ercik, sözlerini şöyle tamamladı; "Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum. Bu meydanda bizlerle olan tüm halkımıza teşekkür ediyor, dualarımızın kabul olmasını diliyorum."

Ercik; "Dünyaya demokrasi dersi verdik"

Ercik; "Dünyaya demokrasi dersi verdik"

Kaynak: