Erciyes Teknopark'tan, iş birliği protokolü

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark, Gazze'de kurulu bulunan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde yer alan teknoloji tabanlı girişimci yetiştirme merkezi...
Erciyes Teknopark'tan, iş birliği protokolü

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark, Gazze'de kurulu bulunan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde yer alan teknoloji tabanlı girişimci yetiştirme merkezi olan UCASTI ile iş birliği protokolü imzaladı.

Erciyes Teknopark'ın uluslararası çalışmaları hakkında yazılı açıklama yapan Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan, Teknopark'ın firmaların uluslararası pazarlara açılmaları için birçok imkan sağladığını belirtti.

Bu hizmetlerin yanı sıra yurt dışında da önemli iş birlikleri yaptıklarını aktaran Doğan, son olarak önemli sıkıntılar yaşayan Gazze'deki girişimcilere destek olabilmek ve bağların güçlenmesi için Gazze'de kurulu bulunan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde yer alan teknoloji tabanlı girişimci yetiştirme merkezi olan UCASTI ile iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

Bu iş birliği protokolü kapsamında Erciyes Teknopark tarafından Gazze bölgesinde bulunan nitelikli teknoloji tabanlı girişimciler destekleneceğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Erciyes Teknopark bu girişimcilere tamamen ücretsiz olarak hizmet verip Türkiye’de şirket kurmaları için gerekli altyapı desteğini sağlayarak danışmanlık hizmeti verecek. Bu protokol kapsamında UCASTI, Türkiye girişimcilik ekosisteminden faydalanacak girişimcileri kendisi belirliyor olacak. İş birliği neticesinde Gazze'de bulunan teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimciler Türkiye'nin yeteneklerini daha yakından tanırken, Türkiye üzerinden yeni pazarlara erişim fırsatları elde edecekler."


Kaynak: