Erdem: “Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti ulaştırdı”

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Türk Kızılayı'nın bu yıl Kurban Bayramı'nda 30 ülkede kurban kesimi gerçekleştirdiğini belirterek, "Kurban bağışlarının kesimi sonrasında yaklaşık 1,5 milyon insanın sofrasına kurban eti ulaştırılmıştır" dedi
Erdem: “Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti ulaştırdı”

Bu yılki kurban bağışlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kızılay Şube Başkanı Erdem, kurban bağışı kampanyasına katılan tüm bağışçılara teşekkür etti. Türkiye'deki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı'nın, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Erdem, bu yıl Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Afrika'dan Ortadoğu ve Güney Asya'ya kadar yaklaşık 30 ülkede kurban kesimi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu kapsamda Türk Kızılayı'nın yurt içinde 27 bin 650, yurt dışında 50 bin 580 olmak üzere toplam 78 bin 230 hisse karşılığı kurban kestiğini ifade eden Erdem, "Kurban bağışlarının kesimi sonrasında ise yaklaşık 1 milyon 500 bin insanın sofrasına kurban eti ulaştırılmıştır" dedi.

Yurt dışında yapılan kurban kesimleri sonrasında etlerin üç gün içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Erdem, "Yurt içinde kesilen kurbanlardan elde edilen etler ise kesimi gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu'nun modern tesislerinde 800 gramlık konserveler haline getiriliyor. Yurt içindeki bu uygulamada, kurban etlerini üç gün içinde dağıtmak yerine kuşbaşı ve kıyma kavurması yapılıp, konserveledikten sonra raf ömrü 18 aya çıkartılıyor. Bu sayede Türk Kızılayı olarak yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: