Erdoğan: '120 saat sonra dediklerimiz olmazsa...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'de yabancı basın mensuplarının kabulünde açıklamalarda bulundu.
Erdoğan: '120 saat sonra dediklerimiz olmazsa...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ile anlaşma sonrasında ilk kez yabancı basın mensuplarının kabulünde açıklamalarda bulunuyor..

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESTİK

Beşar Esad ile ailece görüşecek kadar bir yakınlığa sahiptik. Suriye’de 6 milyon kişi ülkesinden ayrılmak zorunda kaldı. 4 milyona yakını Türkiye'ye geldi.

Suriye’deki DEAŞ unsurları ile en etkili mücadeleyi Türkiye yürüttü.

DEAŞ Suriye'den temzilendikten sonra bu kez YPG/PYD bir tehdit unsuru oldu. ABD'den beklenen sözler yerine getirilmedi. Biz de kendi göbeğimizi kendimiz kestik.

Barış Pınarı Harekatı 1 günlük bir oluşum değildir. Bunun hazırlığı 4-5 yılı bulmaktadır. Gelişmeler anlık olmadı. Harekattan önceki akşam Trump'la yaptığımız görüşmede harekatı başlatacağımızı söyledik. ABD ardından askerlerini çekeceğini duyurdu.

Bir kaç gün içinde 30 km derinliğe ulaşınca ABD ve Avrupa'nın tepkileri akıl ve mantık sınırlarını zorlayan düzeye yükseldi. 

Türkiye'nin kısa sürede bu başarıyı göstereceğini ummadıkları için harekatın başlarında tepki göstermediler. 

9 GÜNLÜK SON RAKAMLAR

Harekatımızın 2 temel amacı vardır. Birincisi terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırmaktır. İkincisi de 3,6 milyon Suriyeliyi kendi topraklarında iskan etmektir.

Barış Pınarı Harekatında 30 km derinliğe ulaşınca ABD ve bazı AB ülkelerinin tavrı değişti.

Bin 360 km alan ile 65 yerleşim yerini kontrol altına aldık. 4 askerimiz ile 74 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit düştü. 750 terörist etkisiz hale getirildi. Havan ve füze saldırılarında 20 vatandaşımız şehit oldu.

MEKTUP AÇIKLAMASI

Elbette Biz bunu unutmadık. Karşılıklı olan diyaloglarımız olduğu için bunu gündemde tutmuyoruz. Vakti geldiğinde gereken yapılacak.

120 SAAT ŞARTI

120 saatlik bir sürede 13 madde uygulanmazsa 121. saat 'Barış Pınarı Harekatı' kaldığı yerden devam edecektir.