Erdoğan: Ahlak zaafiyeti yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15.MÜSİAD Uluslarası Fuarı ve 18.Uluslarası İş Forumu Kongresin'de konuştu.
Erdoğan: Ahlak zaafiyeti yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Türkiye ekonomisi istikrarla büyümesini sürdürüyor, Geçtiğimiz 12 yıl içinde ekonominin ortalama yüzde 5 büyüdüğü milli gelirin üç kat arttığını özellikle vurgulamak isterim. Küresel krizi içerisinde Türkiye IMF'ye olan borcunu kapatmıştır.

- Hedeflerimize ulaşmak konusunda kararlıyız ekonominin tüm unsurlarının hedeflerimize ulaşma açısından heycanlı olduğunu biliryorum. Türkiye yatırım yapmak için eşsiz bir ülkedir. 

- Sağlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla Türkiye, yatırım yapmak, ticaret yapmak, işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir, eşsiz bir fırsattır.

- Dünyanın en büyük müteahitleri arasındaki Türk firma sayısı 42'ye ulaştı.
Sağlam finansal yapısı ile Türkiye yatırım ve ticaret yapmak için eşsiz bir ülke ve eşsiz bir fırsattır. 5 gün boyunca fuara katılan misafirlerin özellikle Türkiye'nin gücünü keşfetmesini istiyorum.

- Mısır kanlı bir darbe ile çıkmaz sokağa girdi. Filistinlilerin yaşam hakkı ellerinden alınıp hakları gasp ediliyor. Tüm Müslümanların en kutsal mekanı olan Mescidi Aksa saldırısı barışa büyük bir darbe vurmuştur.

- Dünyanın ve özellikle Batılı ülkeler yaşanan trajediye duyarsız kalmıştır. BM ve Avrupabirliği yanıbaşlarında insanlar ölürken suskun kalmayı tercih etmişlerdir. Türkiye'de belli saldırılara maruz kalmış 2013 sokak olayları bu yıl Ekim ayında meydana gelen olaylar asla ve asla yerel dinamiklerle açıklanamayacak olaylardır. Ekonomi hedef alınmıştır. Sokaklarda vandallık yapılırken polis müdahalesini eleştirirken bazı ülkelerdeki orantısız şiddeti görmezden gelmektedir. Katilleri gazeteci diye dünyaya lanse edenler var. Batıda polisin savunmasız insanları öldürmesi karşısında neden susuyorsunuz DEAŞ terörüne karşı çıkanlar PKK terörüne sahip çıkıyorlar. 

- Kadın-erkek eşit olarak göremezsiniz, kadın eş değerdir'' diye bir söz söyledim bu lafımı alıp farklı yere çektiler. Kadın ve erkek eşitliği açıklamama yönelik ahlak zaafiyeti yaşanıyor. Bunlarda yalan var, takiye var tek olmayan dürüstlük. Bana iftira atanlar önce kendilerini aynada izlesinler.

- Lüks araçların depolarına benzin doldurmak adına Ortadoğu'da insanlar öldürülüyorsa orada adaletten söz edilemez.

- Yoksul ülkelerin altını yer altı kaynakları gasp ediliyorsa orada dil bir devletten bahsedilemez.

- Biz farklı bir dünyanın mimkün olduğuna yürekten inanıyoruz zülmün değil adalettin abad ettiği ülkeler olacağına inanıyoruz. 

- Bu fuar ve formun var olduğunu paylaşarak bölüşerek kalkınmanın olabileceğini tüm dünyaya göstereceğine inanıyorum. MÜSİAD'a bu organizasyon için teşekkür ediyorum.