Erdoğan: Akıncı üssüne 12 bomba atınca darbe çöktü

Cumhurbaşkanı Erdoğan medya yöneticileriyle buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan: Akıncı üssüne 12 bomba atınca darbe çöktü

Cumhurbaşkanı Erdoğan medya yöneticileriyle buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

AKINCI ÜSSÜNE 12 BOMBA ATINCA DARBE ÇÖKTÜ

Erdoğan: Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü.  Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız. Bu Çanakkale ruhudur. Onları tankla topla sindiremezseniz.

HDP'Yİ NEDEN Mİ ÇAĞIRMADIM 

HDP'nin Yenikapı mitingine neden katılmadığı yönündeki gazetecilerin sorusu üzerine, "Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam" ifadelerini kullandığını aktardı. 

TEHLİKE HENÜZ GEÇMEDİ

"Tehlike geçti mi" sorusunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha bittiğine inanmıyorum, biraz daha sürecek" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

ÜST AKIL NE DİYORSA ONU YAPIYORLAR

"Bizimle de 2010'a kadar uyumluydular. Gülen ABD'yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarlı olsaydı zil takıp oynarlardı."

YAVER İSTEMEMİŞTİM

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Yarbay Ali Yazıcı'nın FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası tutuklaması sonrası gazetecilerin "yaver" konusu hakkında Erdoğan, "Ben cumhurbaşkanı olduğumda yaver istemedim. Yaver olmasına rağmen korumalarımla hareket ederdim" diye konuştu.