Erdoğan: Batı teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Maalesef bu Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor. Bunların canı bizim gibi yanmıyor ama bizim canımız yanıyor." dedi.
Erdoğan: Batı teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu olay, sadece içeride planlanan, içeride tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu olay, içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir." dedi.

"Bu nasıl demokrasi"

Bazı Avrupa ülkelerinde dezenformasyon içeren reklamlar yayımlandığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bazı Avrupa ülkeleri havaalanlarında ne yazık ki 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir' gibi reklamları koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbe ile işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım."

"Bunların canı bizim gibi yanmıyor"

Erdoğan, darbe girişimi ile Türkiye'nin canının yandığını vurgulayarak, "Şimdi soruyorum; Batı, burada teröre destek veriyor mu vermiyor mu? Batı, demokrasinin yanında mı, darbelerin ve terörün yanında mı? Maalesef bu Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor. Bunların canı bizim gibi yanmıyor ama bizim canımız yanıyor." diye konuştu.