Erdoğan Bloomberg'de o yanlışı düzeltti

Erdoğan, Bloomberg'e verdiği söyleşide Başeditör Micklethwait'in 'basın özgürlüğü konusunda 120 gazeteci hapiste' ifadesini düzeltti. Rakamların doğru olmadığını açıkladı, 'Medya mensuplarının 'suç işlemez' diye bir özerkliği mi var mı?' diye sordu.
Erdoğan Bloomberg'de o yanlışı düzeltti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Bloomberg'in CEO'su Michael Bloomberg'i kabul etti, Bloomberg News Başeditörü John Micklethwait ile mülakat gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Micklethwait tarafından kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanı ise dikkati çekti. Micklethwai, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Basın özgürlüğü konusunda 120 gazeteci hapiste, bu konuyu nasıl yorumlarsınız?' sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Erdoğan da ilk olarak 'bu rakamlar doğru rakamlar değil' düzeltmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soruya verdiği yanıt ise şöyle:
"Amerika'da medya mensubu içeri alınınca Amerika'nın yargı sistemini suçlamam. Medya mensuplarının suç işlemez diye bir özerkliği var mı? Onlar da suç işliyor. Darbe sistemini yazdığı yazılarla destekliyorsa bu suçtur. Siyasetçi suçta bedel ödüyor, medya mensubu neden ödemesin. Cezayı ben değil yargı veriyor. Silahlı terör örgütlerine destek veren köşe yazarları var, silahlı yakalanan gazeteciler var. Bunlar bedel ödemeyecek mi? Yargı yoğun bir çalışma içinde süreci takip ediyor. 15 Temmuz'da demokrasimiz darbe yemiştir. Dünya medyası ben isterim ki demokrasisi darbe yemiş, püskürtmüş olan Türkiye'yi sahiplensin. Bakıyoruz hesap soruyor, kendilerini hesaba çekmeli. PKK terör örgütü, ondan polis memuru olabilir mi? El Kaide'den DAEŞ'ten olabilir mi? Emniyet ne yapıyor, topluyor, gereğini yapıyor."

Yeni Şafak