Erdoğan: Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor. Şu anda kaba inşaatının büyük kısmı bitmiş vaziyette. Tezyinatıyla alakalı ön hazırlıkları tamam." dedi.
Erdoğan: Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da restorasyonu tamamlananKısıklı Abdullahağa Camisinin ibadete açılış törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kısıklı'nın geçmişi itibariyle bostanlarla dolu olan bir bölge olduğunu belirtti.

Tarihi itibariyle beş asırlık Bostancıbaşı Abdullahağa Camisinin yıllar içinde bazı restorasyonlar geçirdiğini, şimdi de son restorasyonunun hayırsever Erkan ailesi tarafından yapıldığını anlatan Erdoğan, "Bu camimiz, bu yenilenmiş haliyle ümmetin emrinde olacaktır." diye konuştu.

"Şimdi de Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor"

Üsküdar'ın, manevi havası itibariyle farklı bir belde olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu beldede şimdi de Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor. Şu anda kaba inşaatının büyük kısmı bitmiş vaziyette. Tezyinatıyla alakalı ön hazırlıkları tamam. Hedefimiz iki yıla kalmaz orayı da bitirmek ve Türkiye'nin en büyük camisini yine Üsküdar ilçemizin sınırları içerisine kazandırmak. Onun için de yoğun çalışma devam ediyor. Bu konuda hep söylediğimiz şu; 'Ya Rab bizleri ezansız bırakma, ya Rabbi bizleri mescitsiz bırakma'. İşte bu dualarınızla, bu gayretlerinizle inanıyorum ki ülkemiz dünyada örnek yerini koruyacaktır. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ama birbirimizi Allah için sevecek, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü rahmi Yaran'ın duasının ardından, "Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif'in arifesinde hamdolsun böyle hayırlı bir adımı atıyoruz. Bu akşam uzun bir aralıktan sonra tekrar Abdullahağ camimiz, mescidimiz, teravihle inşallah açılışı yapmış olacak. Tüm Müslümanlara hayırlı olsun diyor, kurdelayı kesiyoruz" diyerek caminin açılışını gerçekleştirdi.