Erdoğan düşmanlığı yapan Avusturyalı vekile Türk vekilden tarihi ayar

Avusturya TV'sine konuk olan Türk kökenli Milletvekili Hakan Gördü Türkiye'de yaşanan asıl gerçeği görmek istemeyen Avusturyalı gazeteci ve milletvekiline öyle cevaplar verdi ki, karşısındakileri adeta yerin dibine soktu.
Erdoğan düşmanlığı yapan Avusturyalı vekile Türk vekilden tarihi ayar

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Avusturya'daki temsilcisi Hakan Gördü, Türkiye'de yaşanan asıl gerçeği görmek istemeyen Avusturyalı gazeteci ve milletvekiline öyle cevaplar verdi ki, karşısındakileri adeta yerin dibine soktu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) temsilcisi Hakan Gördü, Yenikapı mitinginin ertesi günü, Avuturya'da bir tartışma programına katıldı. Programda bir moderatör ve Avusturya'nın Yeşiller Partisi temsilcisi Peter Pilz de bulunuyordu. Hem moderatörün hem de Pilz'in kışkırtıcı ve düşmanca soruları karşısında ders gibi cevaplar veren Gördü, karşısındakileri adeta pişman etti.

Pilz'in, "Türkiye'deki olayların Avusturya'ya taşınmasını istemiyoruz" sözüne karşılık Gördü, "Eğer bunları istemiyorsanı o halde kendi parti temsilcilerinizi uyarmanız gerekiyor. Çünkü her fırsatta yapılan PKK eylemlerine hiçbir tepki vermiyorsunuz."

Yine program moderatörünün sorduğu "Bunca tutuklamaları neden destekliyorsunuz" sorusuna ise, "Bu soruyu çok saçma buluyorum. Bahsettiğiniz insanlar Türkiye'de halkın üzerine ateş açmış ve birçok sivili öldürmüşlerdir." dedi.

Sorulan çoğu soruya yalın ve dobra cevaplar veren Hakan Gördü'nün söyledikleri bunlarla sınırlı değil.