Erdoğan: Hedef haline getirildim

Cumhurbaşkanı Erdoğan İSEDAK'ın açılış toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Amerika Kıtası'nın keşfiyle ilgili söylediği sözler nedeniyle Batı medyası tarafından hedef haline getirildiğini söyledi.
Erdoğan: Hedef haline getirildim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan, İSEDAK açılış toplantısında konuştu.

Konuşmasında Amerika'nın keşfiyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere değinen Erdoğan, batı medyası tarafından hedef haline getirildiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"En emin yerler olması gereken türbeler, mescidler Müslüman olduğunu iddia edilenler tarafından katliam mekanlarına dönüştü. Kendilerini müslüman diye tanıtan canilerden kurtaramadığımız için Mescid-i Aksa barbarların postallarıyla çiğnendi. Sesimiz çıkabiliyor mu?

Biz gerek içimizden gereken dışardan gelen saldırıları durduracak güce sahibiz. Eğer istenirse Irak'ta akan kanı durdurmak mümkün olabilir. Suriye'de çocukalrın öldürülmesinin önüne geçilebilir.

Eğer birlikte olunursa, bir asırdır devam eden Filistin'in yalnızlığı ayıbına son verilebilir. Bizim sorunlarımızı sadece biz çözeriz, dışarıdan gelenler değil. Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınını, elmasını, seviyor. İnanın bizi sevmiyorlar. Dışarıdan gelenler yüzümüze dost gibi görünenler çocuklarımızın ölümünü seviyor.

Buna ne kadar sabredeceğiz, ne kadar mazeretlere sığınacağız. Şii olmak Suriye'de öldürülen çocukları seyertmeye bahane olabilir. Sunni olmak türbelere yapılan saldırıları, seçilmiş yöneticilerin darbeyle uzaklaştırılmasını haklı çıkarabilir mi? Ölümlerden kazanan kim, çatışmalardan kazanan kim? Sorunlardan kazanç sağlayan kim?

I. Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümünde İslam dünyasında kurgulanan siyasete dikkat çektiğim için en ağır eleştiri ve hakaretlerin hedefi yapıldım. Amerika kıtasına Müslümanların ulaştığını söyledim. Bilimsel gerçeklere dayanan bu tezi sadece tekrar ettiğim için batı medyası ve içimizdeki yabancılaşmış bazı kompleksçiler tarafından hedef haline getirildim.

Müslümanlara terörist damgasını yakıştıranlar. İslamafobi konusundaki uyarılarımızı dikkate almıyorlar. Bizim sorgulamamıza istemiyorlar. İlmi tarihi hatırlatmamızdan çok rahatsız oluyorlar. Yoksulların hakkını savunmamaızdan rahatsız oluyorlar.

Ama biz ne onlara ne de kendimize böyle bir ayrılmcılığı reva göremeyiz. Biz çocuklara kıyanlardan olamayız. Terörün tarafında olamayız. Biz onlara karşı da birbirimize karşı da kıyıcı ve kırıcı olamayız. Irak ve Suriyeli masum çocukların elleri katillerin sırtını sıvazlayanların da yakasında olacaktır.

Tarihinin en talihsiz günlerini yaşayan İslam coğrafyasında krizlerden çıkışın yolu birlik olmaktır. Her sorunun üstesinden geliriz. Yeter ki bir olalım, yeter ki Kur'an-ı Kerim'in emrettiği gibi Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım.

BM'nin gerçek manada bir reforma ihtiyacı vardır. Şu anda bütünüyle İİT acaba bir etkinlik bu anlamda yapabildi mi 197 ülke var, bunun içerisinde 57 ülke İİT'nin üyesi. Bir şey yapabildik mi, yaptık mı Hayır. Ne zaman, ne gibi adım atacağız Buralarda stratejilerimizi gözden geçirmemiz lazım."