Erdoğan konuşacak yatırımlar hızlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın 14.30’da Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek mitingde özellikle ulaşım, tarım ve sanayi konusunda müjdeler vermesi bekleniyor.
Erdoğan konuşacak yatırımlar hızlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın 14.30’da Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek mitingde özellikle ulaşım, tarım ve sanayi konusunda müjdeler vermesi bekleniyor. Konyalılar; Çevre Yolu Projesi’nin bir an önce bitirilmesi, savunma sanayii projelerinin hızlandırılması ve çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi konusunda beklenti içinde miting meydanına akın edecek.

Artık nefesler tutuldu ve dev buluşma için geri sayım başladı. Cumhur, başkanıyla kucaklaşacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Konya’dan Türkiye'ye ve dünyaya seslenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Meydanı’nda saat 14.30’da başlayacak mitingde Konyalılara hitap edecek. AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan hummalı çalışmalar tamamlandı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı tarafından yapılan açıklamada, bütün Konyalılar bu büyük buluşmaya davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek olan mitingde, Konya’da yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış töreninin de gerçekleştirileceği öğrenildi. Açılışı yapılacak olan eserlerin arasında, başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yatırımlar yer alırken, bakanlıkların ve üniversitelerin yatırımları da yer alıyor. Konyalıların beklentisi ise yapımı devam eden projelerin bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesi yönünde.

ULAŞIM KONUSUNDA YENİ ADIMLAR BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting sonrası Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmesi bekleniyor. Alınan bilgilere göre, Erdoğan’ın bu ziyaretlerinde Konya’nın bazı problemlerinin ve beklentilerinin de masaya geleceği öğrenildi. Özellikle ulaşım noktasında yaşanan bazı yeniliklerin ve projelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması ve gerekli talimatların o anda alınması umuluyor. 1. Etabı bitme noktasına gelen Çevre Yolu Projesi’nde, 2. ve 3. etapların da kısa sürede bitirilmesi ve şehir içi trafiğinde yoğunluğa sebep olan şehirler arası geçişlerin azaltılması umut ediliyor. Çevre Yolu Projesi’nin hızlandırılması ve yaşanan sıkıntıların çözülmesi noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istenmesi Konya’nın beklentileri arasında. Ayrıca şehir için ulaşım ve sanayilerle şehrin bağlantısı noktasında da yeni adımların atılması, banliyö hattı projesinin hızlandırılması yönünde talepler olacağı düşünülüyor.

ÇİFTÇİNİN BEKLENTİSİ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde, çiftçilerin gündemindeki sıkıntıların da yeniden masaya gelmesi bekleniyor. Enerji ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın yanında, sulama problemi nedeniyle de sıkıntılı günler yaşayan Konyalı çiftçilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu konuda destek beklediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarım konusunda bazı müjdeler vermesi için beklentiye giren çiftçilerin, yaşadıkları problemlerin bir raporunu hazırladığı ve bu dosyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştırılması yönünde çaba harcayacağı öğrenildi. Çiftçilerin raporunda, elektrik fiyatları ilk sırayı alırken, akaryakıt, gübre ve yem fiyatları noktasında da talepler olduğu öğrenildi.

SAVUNMA SANAYİİ PROJELERİNİN HIZLANDIRILMASI TALEBİ VAR

Geçtiğimiz yıllarda ASELSAN ile bir konsorsiyum oluşturan Konya sanayicileri, savunma sanayii konusunda atılacak adımların hızlandırılmasını bekliyor. Konya Savunma Sanayii A.Ş’nin bir an önce faaliyetlerine başlaması noktasında bürokrasinin aşılmasını arzu eden sanayiciler, fabrikanın açılışının hızlandırılması yönünde beklentilerini yineliyor. Üretim ve istihdam konusunda yaşadıkları problemlerin çözümü noktasında sanayiler de Erdoğan’ın vereceği müjdelere kulak kesilmiş durumda. Yine Konya Lojistik Köyü Projesi ve limanlara ulaşım konusunda da Erdoğan’ın vereceği müjdeler, Konya sanayicisi tarafından açıklama beklenen konular arasında.

SEYFULLAH KOYUNCU/ YENİ HABER GAZETESİ