Erdoğan: Mazlumların yanındayız

Erdoğan: Mazlumların yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim açıklama yaptı. Ortak ilişkilere vurgu yapılan açıklamada Erdoğan dünya mazlumlarının yanındayız mesajını verdi. Türkiye dostluğuna dikkat çeken Katar Emiri Şeyh Temim askeri alanda Türkiye'nin desteğinin devamını beklediklerini söyledi.

İşte açıklamadan satır başları:

- Bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Katarlı iş adamlarının Türkiye'ye yönelmesini artık çok açık görüyoruz. Türk iş adamlarının da Katar'daki varlığını görüyoruz. Şuanda aramızdaki ticaret hacmi 600 milyon dolar civarında. Burada en kısa zamanda milyarları konuşmaya başlamak istiyoruz. 

Katar Emiri Temim'in açıklamaları:

- Burada sayın Cumhurbaşkanı ile birçok konuyu ele alma forsatı buldum. Birçok konuyu aynı şekilde ele alıyoruz. Çağdaş Dünya'da tek sömürge olarak kalan Filistin konusunu ele aldık. Suriye konsunu ele aldık sadece ve uyardığımız tablonun gerçekleştiğini görüyoruz. Tüm tarafların sorumluluklarını ve bu halkın yanında durduğunu göstermesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanın dediği gibi çözümden yanayız. 

- Birçok projelerimizi Türk şirketleri aldı. 

- Askeri alandaki işbirliği bizim için çok önemli tarihi bilgi ve birikimi Katar'a yardım edecektir. Türkiye gibi dost ülkelerden bu kondua yardım beklemekteyiz.