Erdoğan net konuştu! "Kafasını koparacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kulüpler Birliği Vakfı’nı kabülünde, FETÖ’nün tam anlamıyla silinebilmesi için spor kulüplerine çağrıda bulundu.
Erdoğan net konuştu! "Kafasını koparacağız"

Kulüpler Birliği Vakfı, 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği liderlik ve cesaret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Gençlik veSpor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Süper Lig kulüp başkanları ile temsilcilerini Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, Türkiye’nin çok önemli bir badireyi atlattığını, ancak FETÖ’nün tam anlamıyla silinebilmesi için, spor kulüplerinin de ellerinden gelen çaba ve özeni göstermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, “FETÖ ile mücadele birinci önceliğimiz. Ejderhayı yaralı bırakmayacağız. Kafasını koparacağız. Yaralı Ejderha çok daha tehlikeli olur. Mutlaka bir ve bütün olmak zorundayız” diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer bayramına vurgu yaptıktan sonra, “Sıkıntılı bir dönem geçirdiğimiz hepimiz tarafından malum. Ama bu dönemi hayırlısı ile atlatıyoruz, atlatacağız. Bu dönemde bir çok terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Geniş bir alanda süren bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Olumlu karşıladı

Erdoğan sohbet sırasında deplasman yasaklarının kalkmasını olumlu bulduğunu belirtirken, “Konuyu Başbakanımız, bakanımız ve valilerimiz ile istişare etmemiz ve en kısa sürede hayata geçirmemiz gerek” dedi.

Kabule Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı. Bilindiği gibi Yıldırım uzun zamandır Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına iştirak etmiyordu. Yıldırım, geçen mart ayında Vakfın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyarette de yer almamıştı. Yıldırım’ın yanı sıra Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile birlikte diğer süper lig başkanları da hazır bulundular.

Bakan Kılıç’tan müjde

Kabul sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kulüplerin amatör branşlarda maddi destek istediği konusunu gündeme getirdi. Bakan amatör branşlarda yapılan harcamaların gelir vergisi ve stopajdan muaf olması konusunda kulüplerin talebi bulunduğunu ve bakanlık olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kılıç, “Olimpiyatlarda bizden küçük ülkelerin nasıl başarılı olduklarını gördük. Sporcu sayısının artırılması konusunda kulüpler olarak daha fazla çaba sarfetmemiz gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise çalışmayı desteklediğini kaydederken, “Sizlerin de amatör branşlara daha fazla eğilmeniz ve başarılı sporcular yetiştirmeniz gerekir” karşılığını verdi.



5 yıl sonra baş başa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 5 yıl 4 ay 10 gün sonra biraraya geldi. 3 Temmuz şike sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Yıldırım, dün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile bir görüşme yaptı. İkili en son 20 Nisan 2011 tarihinde Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde görüşmüş ve Alex’in de hazır bulunduğu toplantıda yıldız oyuncunun forması hediye edilmişti.

Yaklaşık 2.5 ay sonra ise, 3 Temmuz Şike soruşturması patlak vermiş, ardından Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu iki yönetici cezaevine gönderilmişti.

Baş başa gerçekleşen ve samimi bir ortamda yapılan görüşmede Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimine neden olan FETÖ’nün şike davasında da etkin rol oynadığı ve Fenerbahçe kulübünü ele geçirme planları yaptığını, camianın Cumhuriyete sahip çıktığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hain girişime karşı spor kulüplerinin de hassas olması gerektiğine vurgu yaptı.


'İyi ki varsınız'

Kabulde söz alan Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanım iyi ki varsınız. Sizin sayenizde ülkeyi bölmek isteyen hainler emellerine ulaşamadı. Sizin çağrınızla bu millet darbe girişiminin karşısında durdu, teşekkür ediyoruz. Kulüpler olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını sunarken, federasyon bünyesinde FETÖ yapılanmasına ilişkin devam eden çalışmaların sonuçlarını aldıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ ise Süper Lig kulüpleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Gümüşdağ, deplasman yasağının kaldırılmasındaki temel faktörün ülkenin 15 Temmuz’da gösterdiği bütünlük olduğunun altını çizdi.


Galatasaray Başkanı Özbek, “15 Temmuz’da sergilediğiniz duruşu kulüp olarak örnek aldık. Bu duruş hepimiz için rehber olmuştur” şeklinde konuştu.