Erdoğan: Off şimdi yıktın beni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukları Beştepe'de ağırladı.
Erdoğan: Off şimdi yıktın beni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları Cumhurbaşkanlığı Küliiyesi'nde kabul etti. Çocuklara Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eşlik etti.
Erdoğan, elinde keman bulunan kız çocuğuna "Yanımıza gel, yerli mi ithal mi bu? Bizim burdur kemanda çok iyi. Viyola, olsun, viyolonsel olsun burdur ilimiz başarılı şekilde yapıyor inşallah. Şöyle ortamıza gel" dedi.
"Off şimdi yıktın beni"
Küçük çocuk "Cumhurbaşkanımız bu şarkıyı şehitlerimiz için çalıyorum" diyerek Çanakkale Türküsü'nü çaldı. Daha sonra "Cumhurbaşkanım bu parça da sizin için " diyerek Uzun İnce Bir Yoldayım'ı çaldı. Ve son olarak "Bunu anneniz için çalıyorum" deyince, Cumhurbaşkanı "Offf şimdi yıktın beni" karşılığını verdi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Cumhurbaşkanlığı Küllliyesi'ne hoşgeldiniz. TBMM'nin 95. yılında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.
Çocuk bayramı rastgele alınmış bir karar değil. Dualarla, salavatlarla açılan Meclis'in fotoğrafına baktığınızda çocukları görüyorsunuz. Meclis'imiz çocuklarla açılmış, onların geleceği için kurulmuştur. Bugün buralara ziyaretlere gelen sizler yarın buraları yöneteceksiniz. Temennim odur ki seçme seçilme yaşı 18'e inecek. İçinizden milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıksın.
Son 12 yılda çocuklarımızın geleceği içni büyük mesafeler kat ettik. Özellikle eğitim alanında büyük reformlar yaptık. Anne ve babalarınıza sorun. Onların yaşadıkları eğitim sistemine bir de sizin gördüğünüz eğitime bakın. Eminim hayretler içerisinde kalacaksınız.
Çanakkale'nin 100. yılını idrak edeceğiz. Dünyaya barış mesajı vereceğiz. Çanakkale'ye gidin ve ecdadınızı tanıyın.
Çanakkale'ye kaç kişi gitmedi?
11 kişi gitmemiş. Böyle şey olur mu? Onların okullarına bir bakmak lazım. Çanakkale'yi görmeden olmaz. Orayı yerinde görmek size tarih şuuru verecektir. Kabristanı ziyaret ederken göreceksiniz Tiflis'ten, Bosna'dan, Filistin'den isimler göreceksiniz.
Tarihlerinden kopan milletler yaşayamaz. O gün Kazakistan'ı ziyaret ettik. Hoca Ahmet Yesevi'yi bilmeyen, Hacı Bektaş'ı bilemez. Malazgirt'i bilmeyen Söğüt'ü bilemez.
Çocuk Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satır başları:
Böyle anlamlı bir günde bizi davet ettiği için Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bundan 95 yıl önce bugün büyük önder Atatürk'ün TBMM'yi açmıştır, ayrıca bugünü biz çocuklara armağan etmiştir. El ele olduğumuz her gün bizim günümüzdür. Çocuklar gülerse dünya güler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bugün 23 Nisan olduğu için bununla ilgili sorular almak iyi olur
Sizin Türkiye için hayaliniz nedir?
Benim bildiğim tek başkanlık seçimi var, o da sınıf başkanlığı ve biz de dönem başında başkanımızı seçmiştik.
Çözüm süreciyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Çözüm süreci içerisinde sevgi ve kardeşlik diliyorum.
7 Haziran seçimi hakkında düşünüyorsunuz?
Henüz seçme hakkına erişmedim o nedenle seçme hakkı olanların yorum yapmasını isterim.