Erdoğan söylemişti! Faizlerde iniş sinyali

Erdoğan söylemişti! Faizlerde iniş sinyali

Dün düzenlenen Ekonomi İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut kredilerinde bankalardan faiz indirimi yapılmasını isteyerek, "Faizleri indirin, birşey kaybetmezsiniz" demişti. Bankalar da bugün toplantı yapacak. BDDK Başkanı, Erdoğan'ın sözleri üzerine faiz indirimi sinyali verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredisi faiz oranlarının yıllık yüzde 9'a doğru çekilmesi çağrısına ilişkin, "Bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bugün sektörde faaliyet gösteren en büyük bankalar, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği yöneticileri ile yapacağımız toplantıda bunları da konuşup değerlendireceğiz." dedi.

KREDİ KARTINA DA TAKSİT
Akben, sektörün kredi kartı taksit sayısının artırılması ve tüketici kredilerindeki vade süresinin uzaması beklentisine ilişkin, “Konuyu Merkez Bankası ile birlikte çalışacağız. Çalıştıktan sonra bu konuyu hükümetin gündemine getireceğiz." şeklinde konuştu.

Akben, "İngiltere, dün çok uzun yıllardan beri indirmediği bir faiz oranını indirdi. Büyümeye destek bekliyoruz. Ülkenin kurtuluşunun büyüme ile olduğunu düşünüyoruz. Burada da bilhassa bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bunları da bugün konuşup değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.