Erdoğan tüm dünyayı uyardı: FETÖ'cüler iade edilmezse...!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1700 gün sonra ilk defa konuştuğu AK Parti grup toplantısında sert açıklamalarda bulundu.
Erdoğan tüm dünyayı uyardı: FETÖ'cüler iade edilmezse...!

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'nda evet oyu çıkmasının ardından AK Parti'ye üye olan ve 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de yeniden Genel Başkan seçilen Recep Tayyip Erdoğan bugün  AK Parti grup toplantısında partililere hitap etti. Erdoğan AK Parti grubundaki ilk konuşmasında sert açıklamalarda bulundu. FETÖ'cülere kucak açan ülkelere resti çekerek, " Şimdi dünyaya sesleniyorum; Eğer sizler iadei itibara yardımcı olmazsanız bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunları da inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız, iade ettiniz ettiniz etmediğiniz zaman da kusura bakmayın. Men dakka dukka. Biz de bunu yaparız. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Değerli milletvekili arkadaşlarım, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Ak parti TBMM Grup toplantısının ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Toplantımıza katılan misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Mübarek Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Manisa'daki depremden dolayı bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileğini iletiyorum

En son 22 Temmuz 2014'te bu salonda sizlerle birlikte olmuştum. Bilindiği gibi 16 Nisan halk oylamasının getirdiği yeniliklerden biride Cumhurbaşkanı'nın parti üyeliğinin önünün açılmış olmasıdır. Anayasa değişikliğinin EVET ile sonuçlanmasının ardından bizde bu hakkımızı kullanmış oluyoruz.

MUTLAKA AMA MUTLAKA ZAFERLE SONUÇLANACAK

Türkiye terör örgütleri ile yürüttüğü mücadelesinde çok önemli bir dönemden geçiyor. Son 2 ayda 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz maalesef 43 de şehit vermiştir. Terör örgütünün geçmişte hiç girilememiş inlerine girip rekor sayıda mühimmat ele geçiren ve mağaraları teröristlere dar eden güvenlik güçlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye çok geniş bir alanda yürüttüğü mücadelesini mutlaka ama mutlaka zaferle sonuçlandıracaktır

BUNDAN SONRA İŞİMİZ ZOR

Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. özellikle MYK ve Grup toplantılarına mümkün olduğu derece katılmaya çalışacağım. Cumhurbaşkanı sıfatıyla yürütmem gereken bir çok işim var katılamadığım toplantıları Sayın Binali Yıldırım kardeşim yapacak. Sayın Binali Yıldırım kardeşime, demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir süreci başarıyla yürütmüştür. Bu vesileyle kendisine çalışmalarından ötürü şükranlarımı sunuyorum.

DEMOKRASİYİ DE, CUMHURİYETİ DE REFAHI DA AK PARTİ GETİRDİ

2001 yılında Ak Parti'yi kurduğumuzda milletin sorunları çözümsüz değildir demiştik. En önemlisi de toplumsal merkezi siyasi merkeze taşıma sözü vermiştik. Bu Türkiye'nin siyasi hayatı için ilkti. Elbette programımızda yer alan hususlardan hala yapamadıklarımız var. Onları da yeni yönetim sistemimizle hayata geçireceğiz.Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de cumhuriyeti de refahı da getiren Ak Parti olmuştur. Birileri kabul etmeyebilir ama sosyal hayatın da bir matematiği var. Evet, Ak Parti demokrattır. Bunun için milli iradeyi hep en üstte tutmuştur. Cumhuriyetçidir.. PKK gibi örgütlere değil sadece cumhura dayanmıştır.

SERT KONUŞTU: HANGİ ADIMLARI ATTINIZ

Hak ve özgürlükler konusunda hiçbir  dönemde atılamayan adımlar bizim dönemimizde atılmıştır. Hak ve özgürlüklerde AK Parti'nin atmış adımların hangisini attınız. Bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversitelerin kapılarından kovanlar siz olmadınız mı, okulların kapısında anneleri ağlatan siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? Devletin içinde kadınlarımızı başı açık başı örtülü olarak ayrımları tabi tutan siz olmadınız mı? Nerede düşünce, inanç fikir özgürlüğü. Özgürlük benim sınıfıma dahil olanlar sözü bizim mantığımızda yoktur. Şu anda Türkiye'de özelde, devletin kurumlarında her yerde başı açık, başı örtülü vardır, demek ki oluyor.

CİZRE VE YÜKSEKOVA'NIN İL OLMASI

Şimdi sayın Başbakan burada verdiğimiz bir söz var, süratle Yüksekova ve Cizre'ye şehir sözümüz var. Bu iki ili şehire dönüştürelim. Bu bir kentsel dönüşüm, değişimdir yani yeni bir şehir ihdas etmiyoruz. Olay sadece valiliğin oradan oraya taşınmasıdır. İnanıyorum ki, Şırnak Cizre'yle tarihiyle buluşacaktır. Hakkari'de Yüksekova'yla buluşarak güçlü bir şehir olmanın fırsatını yakalayacaktır.

DÜNYAYA FETÖ RESTİ: İADE ETMEZSENİZ...

Yüyüyeceksin milletin yürüyecek arkandan' Yürüdü, öyle yürüdü ki, FETÖ'nün kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı. Bizler bütün şehitlerimizin ailelerine bu mahkeme kararları ile hakların iadei itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere karşı da yargı kararları deyip bunları da onların önüne koyacağız. Şimdi de dünyaya sesleniyorum; Eğer sizler iadei itibara yardımcı olmazsanız bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunları da inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız, iade ettiniz ettiniz etmediğiniz zaman da kusura bakmayın. Men dakka dukka. Biz de bunu yaparız. 

erdogan-2.jpg

SALONA FORSLU BAYRAK YERLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında ilk kez hitap etmek üzere Meclis'e geldi.  Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılandı. Erdoğan’ın gelişiyle birlikte TBMM’ye cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan Türk bayrağı çekildi.Aynı şekilde AK parti grup salonuna da forslu bayrak yerleştirildi.

BÜYÜK COŞKU İLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup salonundaki çok sayıda davetli tarafından coşkuyla sloganlar eşliğinde karşılandı.

GRUP TOPLANTISINI BİNALİ YILDIRIM YÖNETTİ

Başbakan Binali Yıldırım grup başkanı olarak grup toplantısını yönetiyor. Başbakan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"AK Parti grubu sizi özledi Sayın Cumhurbaşkanım...Artık hiç kimse milletin iradesini yok sayarak demokrasi dışı yollara teşebbüs etmeyecek halkın iradesi her zaman ülkeye hakim olacak. Bu da sürekli istikrarı beraberinde getirmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile yapılacak ilk genel seçimlerle yürürlüğe girmiş olacak böylece milletin işleri daha hızlı yapılacak ve gazi Meclis daha güçlü olarak milletin ihtiyaç. duyduğu yasal düzenlemeleri yaparken seçilmiş hükumeti denetlemek için gerekli çalışmaları ortaya koyacaktır. Son bir yıl içerisinde kurucuları arasında yer aldığım AK Parti Genel Başkanlığı görevini bana tevdi ettikten sonra AK Parti ilkelerine ters düşecek hiçbir şeyin içinde olmamaya gayret ettim.

DARBEYE DARBE VURAN CUMHURBAŞKANI

Kısa süre ama 1 yıl Türk siyasi tarihinde çok konuşalacak bir yıl olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti yakın tarihinde görmüş olduğu darbelerden bir benzerini daha gördü. Ama bu sefer öncekiler gibi olmadı. Darbe karşısında ceketini alıp, şapkasını alıp giden siyasetçiler değil, darbeye darbe vuran bir cumhurbaşkanı gördü, bir hükümet gördü ve aziz milleti gördü. Böylece artık Türkiye siyasi tarihinde, demokrasi tarihinde darbelere de darbe vurulduğu bir dönem başladı, vesayetçilerin bundan sonra artık işlerinin işlerinin çok zor olduğunu bu millet gösterdi. O gece yaptığınız çağrı akın akın Anadolu'nun bütün köşesine yayıldı ve millet meydanlardaydı, ülkeye sahip çıktı. Böyle bir milletin karşısında şapka alıp gidilmez şapka çıkarılır. Bu aziz milletin bir ferdi olduğumuz için hepimiz gurur duyuyoruz."