Erdoğan'a özel hediye

Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gagauz ziyareti sırasında özel bir hediye verdi. Vlah, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile merhume annesi Tenzile Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı talboyu hediye etti.
Erdoğan'a özel hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile birlikte Gagauz Özerk Yeri’nin başkenti Komrat’ta Altındağ Belediyesince onarılan Kültür Evi'nin açılış törenine katıldı. Açılışta Erdoğan'a Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah tarafından merhum annesi Tenzile Erdoğan'la birlikte resmedildiği tablo hediye edildi.


c1-001.jpg

Moldova ziyaretleri kapsamında Özerk Gagavuzya Cumhuriyetine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Altındağ Belediyesinin katkılarıyla onarılan Kültür Evi’nin açılışını yaptı. Moldova’nın başkenti Kişinev’deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Komrat’a geldi.

c2-001.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavuz Türkleri ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah tarafından karşılandı. Karşılama töreninin ardından Erdoğan, Dodon ve Vlah ile Ankara Altındağ Belediyesi tarafından onarımı yapılan Kültür Evi’nin açılışına katıldı. Açılış töreninde Gagavuz Türklerinin sevgi seliyle karşılaşan Erdoğan, Gagavuz Türklerinin folklor oyunlarını seyretti.

c3-001.jpg

Kültür Evi’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, 16 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı boyunca hep Gagavuzya’ya gelmek istediğini belirterek, "İnşallah bundan sonra da Moldova halkının ve Gagavuz Türklerinin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.Konuşmasının ardından Kültür Evi’ne giren Erdoğan’a Gagavuzya Başkanı İrina Vlah, su kabağından yapılan "kabak kemane" adlı müzik aletini hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve Gagavuzya Başbakanı İrina Vlah ile Gagavuz Türkleriyle Hatıra fotoğrafı çekildi.