Erdoğan'dan emeklilik müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmasında prim borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur'lulara bir müjde verdi.
Erdoğan'dan emeklilik müjdesi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Esnaf ve Sanatkarlar şurasının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Şuranın düzenlenmesinde emeği olan TOBB, TESK gibi kurumlara teşekkür ediyorum. 

- Osmanlı cihan devleti Osman Gazi'nin ahilik geleneğine göre kılıç kuşanması ile kurulmuştur.

- Biz de esnaf ve sanatkar demek ticaret yapan sırf ekonomik faliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde esnaf ve sanatkar gerektiğinde asker, gazi ve kahramandır, Gerektğinde adaleti sağlayan hakim abi ve kardeştir. Taksici deyip geçemeazsiniz, Bakkal deyip manav deyip geçemezsiniz mahalle ve sokağın ruhu abisidir. Çok açık söylüyorum esnafı aldığınızda Türkiye ruhundan bir şey kalmaz. 

Erdoğan'dan emeklilik müjdesiCumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmasında prim borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur'lulara bir müjde verdi. SGK'nın Halk Bankası ile imzalayacağı protokol ile prim borcu olanlara kredi imkanı sağlanacak.

- Esanf bismillah der dükkanını açar müşteriyi değil nasibini bekler kısmetini bekler.

- Çekiçlerin bakırın üzerine iki darbede indiriyorlar bakırcının dilinden Allah Allah diye zikir dökülüyor. Keçeciler yünü vücutlarına vurduklarında Allah Allah diyor. Öyle bir teşkilat düşünün ki 1000 yıldır arkadaşlarına şunu tavsiye ediyor elini açık tut, kapını açık tu, sofranı açık tu, elini bağlı tut, dilini bağlı tut, belini bağlı tut. 

- Rabbim bu milleti ekmeksiz susuz havasız vatansız bırakmasın. Ama onlar kadar böyle güzel bir cemiyetten mahrum bırakmasın. Esnaf yaşadıkça bu millet ve devlet ayakta kalır. Bu nedenle esnafın acı bir ekonomi altında ezilmesine karşı çıkacağız. 

- Sizler esnaf ve sanatkarlar olarak bu millet ve devleti özellikle ekonomiyi ayakta tutacaksınız. Bizler de sizler için yolları açacağız sizler de o açılan kapılardan emin şekilde yürümeyi sürdüreceksiniz.

- İstikarar mevcudu muhafaza etmek ama ileriye gitmek için sürekli atılım yapmaktır. 

- Yıllarca mevcutla yetindiler ne oldu büyük bir çöküş oldu biz ise en baştan itibaren yer sağlam bastık mevcudun üzerine yenilerini ekledik.

- Türkiye eski türkiye olsaydı şuanda yine IMF den borç alıp ödüyor olurduk yalnız biz IMF'ye olan borcu ödedik ve şuan IMF bizden borç alıyor.

- Mısır'a, Filistin'e, Suriye'ye, Irak'a susmak da mümkün, bu da bir seçenek. Avrupa nasıl susuyorsa nasıl görmezden geliyorsa, biz de susabilir, görmezden gelebilirdik. Ama o zaman büyük devlet olamazsınız.

- Bizim insanımızın ufku hiçbir zaman dükkanının önü olmamıştır. 

- Hiçbir sorumluluk almadan yattığı yerden de önüne gelene çamur atan bir zihniyet var. Varsın çamur attın biz bürokrat, teknotratların koşturmasını istiyoruz, Yerinde oturan bir Cumhurbaşkanı değil koşan terleyen bir Cumhurbaşkanı olmanın gayreti içindeyiz. 

- Biz ülkeyi nasıl uçuracağız bunu düşünüyoruz, bunu konuşuyoruz, beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, beş değil, devamlı. Dert başka. Bu noktada izan arıyoruz, bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız, hakikat gözlüğü ile bakmaya mecbursunuz, onun için adalet arıyorum, adalet. Buna mecburuz.

- MGK'da aldığımız kararlar sıradan bir karar değildir. 

- Bugünden geriye dönüş asla olmayacaktır. 

- Kardeşlerim bizi dışardan bitiremezler bizi ancak içeriden bitirebilirler.

- Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu yapı ile mücadele hız kesmeden devam edecek. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimin bu mücadeleye destek verdiğini biliyor ve hepinize teşekkür ediyorum.

- Değerli kardeşlerim çözüm sürecine gelince esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz çok kritik bir yerde duruyor. 

- Çözüm süreci anne ve babaları umutlandırdığı akdar esnafımızı da umutlandırıyor. 

- Şahsen şunu çok iyi biliyorum esnaf ve sanatkar arasında Kürt, Türk ve Arap gibi ayrım yoktur. 

- Silahlar kemara konulacak ne mesele varsa siyaset zemininde çözüme kavuşacak. 

- Ne terör tehdidi ne de sokakları karıştırma tehditi Türkiye'nin istikrarını asla bozamaz. Biz birilerini tatmin etmek için değil 77 milyonun huzurunu sağlamak için bu yola çıktı. Kobani bahanesiyle sokağa çıktılar neredeyse tamamı Kürt olan elliye yakın vatandaşımızı katlettiler.

- Tekrar ediyorum şımarıklığa özelliklede başı bozukluğua sonu gelmez isteklere milletimizin tahammülü yoktur. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün SGK ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacağını belirterek, "Bununla emeklilik imkanı var, fakat prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur'lu kardeşlerimize inşallah Halk Bankamız 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi verecek. Bundan 279 bin 422 Bağ-Kur'lu istifade edecek. Yapılandırmaya konu miktar ise 3,6 milyar lira" dedi.