Erdoğan'dan flaş İhvan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da müebbet hapis cezasına çarptırılan İhvan liderleri hakkında, "Türkiye'ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir bakılır" dedi.
Erdoğan'dan flaş İhvan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müslüman Kardeşler hakkındaki iddiaları değerlendiren Erdoğan, "Türkiye'ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir bakılır. Gelmelerini engelleyecek bir sebep varsa farklı bakılır" dedi.

IŞİD'den petrol alındığı iddialarını da "Çirkin, yalan ve adice bir ifade" sözleriyle değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD basınının asparagas haberler yaptığını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Müslüman Kardeşlerin Türkiye'ye yerleşmeleri iddiası

Konuyla ilgili olarak bir defa yetkili mercilerimizin bunlarla görüşmeleri gibi bir şey söz konusu değil. Açıklamayı kim yaptı bilmiyorum. Türkiye'de kiminle görüşmüşler bana ulaşan bir bilgi yok. Bize yansımış bir bilgi yok. Bunların Türkiye'ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir bakılır. Gelmelerini engelleyecek bir sebep varsa farklı bakılır. Engel yoksa herkese gösterilen kolaylık onlara da yapılır. İsim bazında sıkıntı var mı yok mu bakılır. Bu noktada yoksa her hangi bir yabancı nasıl misafir oluyorsa onlarda gelebilir.

IŞİD'den petrol alındığı iddiası

Bu konuyla ilgili Türkiye'nin duruşu he zaman belli. Burada bir defa 'Türkiye IŞİD'den petrol alıyor ifadesi' çok çirkin ve kesinlikle yalan. Bu ifadeleri ortaya koyanlar adice bir ifade ortaya koyuyorlar. Ben dün de açıklamamı yapmıştım. Bölgedeki tüm terör eylemlerine karşı duran bir ülkeyiz. Çünkü biz terör eylemlerinden çok çektik. Kaldı ki bize resmi kanal dışından giren bu tür petrol olursa bunları alıkoyup imha ediyoruz. Beş bin ton getirilmek istenen petrol yakalandı imha edildi. Türkiye bu konularda hassastır, asla fırsat vermez. IŞİD ya da petrol kaçakçılığı yapan örgütlere müsamaha ile bakmamız mümkün değil.