Erdoğan'dan "Malazgirt" mesajı

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Erdoğan'dan "Malazgirt" mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MalazgirtZaferi'yle birlikte Anadolu'da yeni bir anlayışın hakim olduğunu ve asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik ve hoşgörü medeniyetinin temellerinin atıldığını belirtti.

MALAZGİRT BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin, aziz milletin kaderini değiştiren, tarihin akışına yeni bir yön tayin eden ve ortak hafızadan asla silinemeyecek olan bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

BU KUTLU ZAFER KARDEŞLİĞİN TEMELİNİ ATMIŞTIR

Başbakan Erdoğan, "Bu kutlu zaferle birlikte Anadolu'nun kapıları ardına kadar milletimize açılmış, bu mukaddes topraklar öz vatanımız haline gelmiştir. Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'da yeni bir anlayış hakim olmuş, asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır"değerlendirmesini yaptı.

Anadolu topraklarına 1071'de ekilen barış ve hoşgörü tohumlarının yeşererek bütün coğrafyayı kapladığına ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklara barış, sevgi ve hoşgörü temelinde ortak yaşama kültürünü yerleştirdiğine işaret eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

SULTAN ALPASLAN VE AZİZ ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANIYORUZ

"O gün ortaya konan ruh, o gün yeşeren yüksek idealler, asırlar boyunca her zorlukta, her mücadelede olduğu gibi, İstiklal Savaşımızda da bize ilham vermiş, bu toprakların vatanımız olarak payidar kalmasını sağlamıştır.

İnanıyorum ki köklü geçmişimizden ilham alarak kurulan Cumhuriyetimiz, Malazgirt Zaferi'nin kazanılmasında ortaya konan ideal ve ruha bağlı kaldıkça, adaletten ayrılmadıkça, barışı, hoşgörüyü yücelttikçe ilelebet devam edecektir."

Başbakan Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümünü kutladığı mesajında, kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitleri de rahmetle andı.