Erdoğan'dan sert açıklama: Artık sabrımız kalmadı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da yaptığı açıklamada Kartal'da çöken bina ile ilgili, "Bu bina ruhsatsız, iskanı yok. 3 kat diye başladılar, 8 kat. Yan taraf 10 kat. Hepsinin yıkılma tehlikesi var. 17 vatandaşım şehit oldu. Artık bizim sabrımız taştı"dedi.
Erdoğan'dan sert açıklama: Artık sabrımız kalmadı...

Aydın'ın koca yürekli efeleri 1950 yılında demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Bu meydanda medeniyetimizin kökleri var.

Aydınlı kardeşlerim seçimlere az kaldı. Çok çalışacağız. Hazır mıyız? Ben size inanıyorum, bu işi başaracaksınız. Aydınlı halkım 31 Mart'ta AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın yanında duracaktır.

Aydın dün Menders'in yanında yer alarak safını belirlemişti, bugün de beka mücadelesinde bizim yanımızda yer alacaktır.

Bu ülke için tek bir işe imza atmayan o yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı.

Bunların Türkiye için tek planları, projeleri, hayalleri yoktur. Her seçimde armut piş ağzıma düş misali. 

'SİZ BİR MERMİNİN FİYATINI BİLİYOR MUSUNUZ?'

CHP terör örgütüyle birlikte yürüyor. Biz kurduğumuz Cumhur İttifakı ile yürüyoruz. Bunlar sanıyor ki meydan kendilerine kalacak. Biz 15 Temmuz darbe girişimi karşısında el ele verdik.

Ben buradan patlıcancılara, bibercilere, patatescilere sesleniyorum: Siz bir merminin fiyatını biliyor musunuz? 

'DOĞAL GAZ VE ELEKTRİKTE FİYATLARI İNDİRDİK'

Doğal gazda, elektrikte fiyatları indirdik. Bunları niye konuşmuyorlar. Sorunların çözümüne katkı vermek yerine adeta kriz duasına çıkıyorlar.

Fırsat bulup da ipleri ellerine geçirirlerse zücaciye dükkanına girmiş fil gibi her şeyi yıkacaklar. Eski Türkiye'yi hortlatacaklar 

'BU PARTİ SADECE KILIÇDAROĞLU'NUN VE AVANESİNİN PARTİSİDİR'

Ey CHP'ye gönül vermiş kardeşim, biz Kandil'i başlarına yıkmaya çalışırken, terör ağlarından icazetli seçim ittifakı kuranlara 31 Mart'ta derslerini vermeyecek misin? Terör örgütleriyle kol kola giren bu parti artık Gazi Mustafa Kemal'in partisi değildir. Bu parti sadece Kılıçdaroğlu'nun ve avanesinin partisidir. 

'DİMDİK AYAKTA KALMIŞTIR'

Bugün MHP’nin kuruluşunun 50’nci yıldönümü. Tüm MHP'li kardeşlerimi tebrik ediyorum. MHP kurulduğu 1969’dan itibaren hep ülkemizin birliğine, beraberliğine, devletimizin bekasına sahip çıkmış bir partidir. Yolunu kaybedenler kendilerine başka mecralar arayanlar olmuştur. Gençlik yıllarımızdan beri bildiğimiz, tanıdığımız o damar her zaman dimdik ayakta kalmıştır.

Darbe gecesi sokaklarda başlayan bu yol arkadaşlığını siyaset sahasına taşımayı görev bildik.  

31 Mart seçimlerinde pek çok ilde cumhur ittifakı olarak milletimizin karşısındayız

Asıl olan Cumhur ittifakının büyükşehir ve ilçelerde başarılı olmasıdır. Her iki partiye gönül veren kardeşlerimizin gece gündüz çalışacaklarına İnanıyorum. 

'AYDIN'DA İÇME SUYU BEDELLERİ ÇÖZÜLECEK'

Aydınlı kardeşlerimizin; burası önemli hanımlar çok iyi bilir. Atık su bedellerinin yüksekliğinden şikayet ettiğinizi duydum. İnşallah önümüzdeki dönemde büyükşehir belediyesini AK Parti yönetmeye başladığında bu sorun da çözülecek, içme suyu bedelleri de çözülecek. 

'ARTIK SABRIMIZ TAŞTI, ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ'

İstanbul Kartal’da maalesef bina çöktü. Bu bina ruhsatsız, iskanı yok. 3 kat diye başladılar, 8 kat. Yan taraf 10 kat. Hepsinin yıkılma tehlikesi var. 17 vatandaşım şehit oldu. 14 tanesi yaralı olarak çıktı. Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer kentsel dönüşüm değişim olsaydı, planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık bizim sabrımız taştı. Artık bunlara sabredecek halimiz yok. AK Partili belediyeler başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile yoğun bir çalışmaya gireceğiz.

Enkaz kaldırıldıktan sonra içişleri, sağlık, adalet bakanlığı bir araya geleceğiz, nasıl bir eylem yapacağız buna göre adımlarımızı atacağız. Ama bunlar kararlı adımlar olacak. Şu ne der bu ne der yok. Bize geliyor, 8 evladım var bana 8 daire lazım diyor. Burasının bedeli ne demiyor? Böyle şey olmaz. Sen kaliteyi ara kaliteyi. Senin dairenin bedeli 3-5 ama sana verilecek dairenin bedeli 50 olacak. Buna geleceksin, adımları buna göre atacağız. İnsanca yaşamanın erdemine ulaşacağız. Herkes korku ile yaşamaktansa kalkalım bir gün beyler gibi yaşayalım.