Erdoğan'dan Sisi'ye sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyipğ Erdoğan, Yeşilay'ın iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan Sisi'ye sert tepki

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Bir Müslümanın ne alkolle, ne uyuşturucu ile ne de sigara ile işi yoktur olamaz. Bakıyorsun hoca koskoca profesör sigara alkol bunları  hepsini götürüyor. Sonra kendini savunuyor. Sonra başkası yapınca bunları yapmamalısın diyor. Ben medya ile bu konuda çok savaş verdim.

Ben bu konuda bazı programlarda açık net tavrımı ortaya koyduğumda çok eleştirilere maruz kaldım ama bu mücadelem devam edecek. Bütün bunlara rağmen inadına bir mücadele var.

''ADIM ADIM HAYATA GEÇİRİLECEK''

Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa zamanda kurulması için tüm siyasi partilerimiz bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir. Eğer parlamento bu işi çözemiyorsa çözecek olan yine milletimizdir. Kimse millete gitmekte korkmasın çekinmesin.

''MISIR'IN CUMHURBAŞKANI MURSİ'DİR''

Ve ellerimi kaldırarak; Yarab bizleri Ramaza'na kavuşturduğun gibi Ramazan Bayramı'na da kavuştur diye niyaz ediyorum. Ben Mısır'daki darbeci zatı eleştirince bana bir çok yerden tepkiler geldi. Eğer ben halkın iradesine ve demokrasiye inandıysam; halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadelem devam edecektir. Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir halkın oylarıyla o gelmiştir. Yanında Savunma Bakanlığı yapan general onu darbeyle indirmiştir.

Ne yazık ki dünya iki yüzlü samimi değil. Bu samimiyetsizliğin sonucunda işte şuan da komşumuz ve daha farklı yerlerde ortaya gelenler ortada.