Erdoğan:Her fırsatta önümüzü kesmeye çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Kendi güçlerinin yetmediği yerde çevremizdeki ve içimizdeki ihanet şebekelerini harekete geçiriyorlar." dedi.
Erdoğan:Her fırsatta önümüzü kesmeye çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda demokrasi nöbetine devam eden halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Kendi güçlerinin yetmediği yerde çevremizdeki ve içimizdeki ihanet şebekelerini harekete geçiriyorlar. Türkiye'nin başındaki PKK belasının bir türlü sona ermemesinin sebebi budur. Suriye'de PYD adıyla bu örgütün bir kolunun icat edilip, güney sınırlarımız boyunca karşımıza çıkartılmasının sebebi de budur. DAİŞ denilen bir örgüt icat edilip, bölgemize ve ülkemize musallat edilmesi de aynı gayeye matuftur. Son 3 yıldır da FETÖ denilen bu örgütü, önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, onlar başaramayınca ordu içindeki üniforma giymiş teröristleriyle üzerimize sürenlerin amacı da aynıdır. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz cesareti karşısında bir kez daha bozguna uğradı." ifadelerini kullandı.

"Gözaltına alınanların sayısı 13 bin 165"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden operasyonlar hakkında da bilgi verdi. Erdoğan şunları söyledi:

"Şu saate kadar gözaltına alınanların sayısı 13 bin 165'tir. Bunların 8 bin 838'i asker, 2 bin 101'i hakim ve savcı, bin 485'i polis, 52'si mülki idare amiri, 689'u sivildir. Tutuklanarak cezaevine konanların sayısı 123'ü general, 282'si rütbeli polis, bin 559'u hakim ve savcı olmak üzere 5 bin 863'tür. Diğerlerinin sorguları devam ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adeta darbecilerle kol kola çalışan birtakım güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomimiz kendi rayında, istikrar içinde işleyişini sürdürüyor. Ülkemizin kredi notunu indiren o kuruluşun veya kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Not indirimi için sadece bizi değil hiç kimseyi ikna edecek bir gerekçeleri de yoktur. Ekonomimizin tüm göstergeleri dünyanın pek çok ülkesinden çok iyi durumdadır."